Små Andalusiske landsbyer

Det indre Costa del Sol tilbyder en række fremragende destinationer, herunder følgende:

  • Estepona til Casares og Gaucin
  • Sabinillas til Manilva
  • San Pedro til Benahavis
  • Marbella til Istan
  • Marbella til Ojén, Monda, mønt-og Tolox
  • Nerja til Frigiliana

Hver af disse indre landsbyer har noget andet at tilbyde. Andalusien er et land med levende kontraster, og selv om alle de samfund, det er bundet sammen ved at være Andalucians, de kystnære byer kan have lidt mere til fælles med dem i bjergene eller i ørkenen områder.

Frigiliana

Et af de berømte pueblos blancos af Andalusien, og stemte den smukkeste landsby i Andalusien ved den spanske turisme bureau, denne by er en fremragende indlandsfiskeri endagsudflugter. El Fuerty, bakken over det, er stedet for den endelige sejr over maurerne, når de oprør i det 16. århundrede. Ruineret Fort stadig sidder der, og angiveligt knogler og rustent våben er stadig undertiden findes her. Landsbyen er langt mere attraktive end sin legende, med hvidkalkede huse praler afridset jern altaner cascading blomster på gaden. Lokale vine er fremragende, og du kan finde butikker, der sælger keramik og lertøj foretages af lokale håndværkere. Udforsk denne by til fods for den bedste oplevelse.

Frigiliana i Spanien
Frigiliana

Casares

Square hvid hjem gerne sukker terninger Nestle mod mauriske slot Casares, og hvis du følger de smalle gade ved siden af Virgin del Rosario kapel, vil du finde en af de bedste synspunkter i Andalusien. Peregrine falke og kestrels tage flyvningen overhead, og du kan gøre ud bjergene i Afrika tidligere Gibraltar herfra. På ni miles landtransport fra kysten, det er et bemærkelsesværdigt synspunkt. Du kan stadig besøge slottet også. Uden for byen, en romersk ruin, Lacipo, stadig er i rimelig god form.

Casares i Spanien
Casares

Manilva

Selv om turisterne er begyndt at opdage det, Manilva er en uspoleret by, en af de Pueblos Blancas. Prøv de lokale vine, men ikke tage dem tilbage med dig, de er søde og ikke alder godt. Druer og rosiner her er også fremragende. Her kan du besøge nogle af de gamle romerske svovl bade og akvaedukt, der stadig står i stykker. Kirken og tilstødende kirkegård er ganske nydeligt, men ikke utroligt særpræg. De oddest ting omkring kirkegården er overraskende overvægt af engelsk navne fra de sidste to årtier.

Manilva i Spanien
Manilva

Benahavis

Benahavis har nogle af de bedste fødevarer i Andalusien, og har flere glimrende restauranter per indbygger end noget i området. Mange kommer her bare for at spise. Du skal være parat til at parkere udenfor og gå; dens gader ikke er egnet til biler. Og komme tidligt. Ud over de restauranter, du kan besøge det 11. århundrede mauriske slot Montemayor oven på det højeste bjerg i området. Rådhuset er også omgivet af sten mauriske vægge. La Aldea, en lille enklave, er rig på marmor springvand, gammeldags døre og smedejern, og dejlige antikviteter.

Benahavis i Spanien
Benahavis

Hvis du ikke kan finde en parkeringsplads, kan du prøve at køre til Restaurant Los Faroles, hvor du vil finde en billig parkeringsareal. Og restauranter er ikke de eneste fremragende spise spots her; tapas barer bugne.

Istan

Istan’s tidløse fornemmelse er unmatchable i Andalusien. Oprindeligt et lille maurisk by, det var tilladt at forblive intakt, selv mens de kystnære mauriske landsbyer blev ødelagt. Det er tæt ved Serranía de Ronda jagt reserve, så du har udmærkede områder, der skal vandre for dagen. For den sags skyld byens gader er uegnede til biler, og du vil sandsynligvis være bedre stillet vandre gennem dem. Vandet løber konstant fra byens drikker springvand, og overalt kan du høre jag af det afspejlede mountain streams, hvorfra det sprang. Vandet her er så rene, at bilister ofte stopper ved strømme uden for byen for at udfylde dåser og jugs for at drikke.

Istan i Spanien
Istan

Ojén

Ojén ligger ved siden af Almadan strøm mellem Sierra Blanca og Sierra Alpujata, både værdiskalaer rig på mineralressourcer. I dag en moderne motorvejen løber gennem centrum af byen, jo mere velhavende del af byen cirkling den mauriske borg’s afdøde. Den gamle del af byen, på den anden side af vejen, er tjent med smalle brostensbelagte gader med drikkeri springvand overalt. Anis likør, eller aguardiente, er stadig her. Den Refugio de Juanar, en privat jagt indgive af de Larios familie favoriserede af kong Alfonso XIII, er nu et populært hotel for jægere og vandrere.

Ojén i Spanien
Ojén