Esteponas smukke haver

Estepona er hvidt mod mousserende Middelhavet, og er støttet af Gibraltar i horisonten. Bag Rock kan du se de afrikanske bjerge. I et sådant sted, du er garanteret smuk udsigt.

Estepona på Costa del Sol - Spanien
Estepona

Esteponas historie

Estepona blev formentlig bygget af Phoenicians, men lidt er kendt på det tidspunkt. Vi ved, at muslimske Estepona blev erobret af Spanien i 1457, og slottet ødelagt. Kongen af Spanien havde slottet genopbygget at beskytte kysten fra pirater, og du kan stadig se væggene i Castillo Street. En 22-meter høje tårn, i dag et ur tårn, blev også bygget til at holde øje med pirater.

Fyrtårn i Estepona - Costa del Sol i Spanien
Fyrtårn i Estepona

Selv om det mangler historie, Estepona’s foretrukne historie er “brudens Leap,”, hvor en uvillig bruden lagt på hendes smukkeste juveler og tøj og leaped til hendes død fra Punta de la Doncella, nær havnen Fyr, mens bryllup part set i rædsel.

Byens smukke promenade

Promenaden ned havet er omgivet af palmetræer og blomster, og for nylig vandt en national pris for sin skønhed. Muslimerne kaldes Estepona “Salduba” og beskrev den som et paradis af rigelige lækkerier. Og bybefolkning her er fast besluttet på at fastholde, at skønhed. Hvert år centrum af byen undergår en ny renvaske. Vinduer og skodder er faste, smedejern malet, og alt gøres klar til sommerens turister. Nedenfor byen på stranden, kan du finde andre farver, både over og under 21,5 kilometer fra havet, at fronter dette sted.

Promenaden i Estepona - Costa del Sol i Spanien
Promenaden i Estepona

Fiskemarkedet i Estepona

Estepona er også et hjemligt sted, og dens regelmæssige fishmarket på havnen er et kalejdoskop af slethvar, hummer, blæksprutte, blæksprutte, rød mulle, og sølvskinnende sardiner. Det kan være sjovere end du forventer at se auktionen og spekulerer på de forskellige fisk og skaldyr, der kommer igennem her.

Gamle bygningsværker

De fleste af de bygninger Estepona er mindst et århundrede gammel. Byens gader er en middelalderlig labyrint, fyldt med sidegader, kvadrater, og afridset jern patioer. Men det var først for nylig, at Estepona forvandlet til turisme for at tjene penge, og selv i dag deres økonomi er i højere grad er baseret på landbrug og fiskeri end det er på besøgende. Du kan se, muldyr og æsler bindes uden for mange en by hus, hvor ejerne har anlagt i friske råvarer fra deres bedrifter til at sælge på markedet eller til at bruge i deres eget hjem. Og hver aften, mens turister og unge går til barer og restauranter, en støt strøm af husdyr er promenading hjem til gården, en påmindelse om, hvorfra det væld af Estepona fjedre. Som om det ikke var nok, en statue af en landmand og en anden af en fisker stå på promenaden, et monument over byens fundament.

Vejskilt til Estepona - Costa del Sol i Spanien

Du kan finde vidunderlig og autentisk souvenirs i Estepona, fordi håndværkere her stadig søm staffage for muldyr og æsler, og kurve, sløjd, blonder og kniplinger, broderier, og smedejern er alle her i hånden.

Området omkring Estepona

Uden Estepona finder du en bjergvej bliver bygget til Ronda; lige nu det klatrer femten kilometer gennem tyk skov og tidligere fjedre, op ad bakke til Penas Blanca. Det fører absolut ingen steder lige nu, men det gør for en fantastik, hvis anstrengende, vandretur. Hvis du ved, hvor de skal henvende sig, kan du finde den 300-årige Abies pinsapo sølv fir træer, en beskyttet art, at kun vokse i et par andre steder i verden. Icona, den gren af den spanske regering er involveret i at bevare naturen , har skabt en tur til fyrretræer, og der er en nærliggende tilflugt hvor vandrere kan grill – omhyggeligt! – Eller picnic under træerne. Og på topmødet af bjerget, kan du se de fleste af Costa del Sol, landsbyerne omkring Ronda, Gibraltar, og Den Afrikanske bjerge.

Ronda i Spanien
Ronda

Kort over Estepona i Spanien