Salobrena

Costa Tropical, ikke så kendt som Costa del Sol vestpå, er også mindre overfyldt og lige så idyllisk. Det er i Granada-provinsen, og meget tættere på seværdigheder ligesom Alhambra end mange steder langs Costa del Sol. Her bjergene løber ned til havet, drejning kystlinjen i hårdt smukke promontories og coves, ofte med sunlit strande på bundfraktioner. La Herradura er et dejligt uspoleret strand mellem promontories Punta de la Mona og Cerro Gordo. Ikke langt væk er Marina Del Esta, en yacht harbor, og langs hele kysten kan du se vandsport, dykning og andre fritidsaktiviteter, som drager fordel af det klare vand og den brede vifte af havet liv her.

Salobrena i Spanien
Salobrena

Stranden og borgen i Salobreña

Mest fremragende af Costa Tropical er pueblo blanco Salobreña, hvor du vil finde den moderne stranden og den historiske mauriske borg. Byen Almuñécar er også nærliggende, og mod øst er Costa de Almeria. Langs stranden vil du også finde antikke watchtowers, mute vidner til et tidspunkt, hvor Costa Tropical var en turbulent og farligt sted at leve.

Salobreña

Denne hvidkalkede landsby skiller sig ud mod mørkere rock det er bygget på. Den mauriske borg hviler over det og sukkerrør plantager alle omkring det gøre det til en af de mere maleriske af byer på Costa del Sol. Grund af sin beliggenhed i nærheden af Sierra Nevada, du rent faktisk kan blive her, skal du gå sne på ski om morgenen og derefter gå solbadning og vandski i aften! Eller du kan gå snorkeling nær den kunstige rev bygget nær de store rock af Penon.

6000 år af menneskets historie har passeret den placering, er nu Salobreña, herunder Celtiberians, grækere, romere, Phoenicians, Moors, og kristne, og alle har forladt deres spor. Den mauriske borg datoer til det tiende århundrede, Iglesia de Nuestra Senora del Rosario bygget på stedet af en moské i det 16. århundrede.

Vandretur til toppen af byen, for at opnå en panoramaudsigt over Sierra del Chaparral, plantagen af subtropiske frugttræer, sukker canes. spadseretur blomsten fyldt paseos og overholde denne historiske by selv. Et museum i det gamle rådhus er meget informative.

Lavere, nær stranden, vil du finde barer og restauranter, som lokale og beachgoers ens. På Parque de la Fuente, du finder forfriskende skygge og et springvand, før du komme til stranden. Koncerter, spiller, og film er til rådighed hele året, og borgen er vært udendørs teater i sommer.

En perfekt endagsudflugter herfra er til Alhambra palads, kun en fyrre minutters kørsel. Eller du kan køre til Sierra Nevada eller Alpujarra-bjergene.

Sierra Nevada i Spanien
Sierra Nevada

Hvor man kan bo

Hotel Salobreña er lige uden for byen, men har en have, pool og solarium, og det er på klippen kant, giver det en panoramaudsigt. Hotel Salambia er den samme, men lidt højere op. For rejsende på et budget, der er hostales i Salobreña herunder Hostal Mari Tere og Hostal Miramar. Hvis du rejser alene eller i en lille gruppe, kan du også finde fire pensiones.

Kort over Salobrena i Spanien