Ronda

En dyb flod slugten opdeler byen Ronda i to dele: middelalderen og det 18. århundrede sektioner. Kløften kaldes El Tajo (klippen), og det er kalibreret af et stenbroen, at når opstaldet et fængsel. Hele byen er på en grand plateau i bjergene, og er kendt som en af Andalusien smukkeste byer.

Ronda i Spanien
Ronda

De ældste og smukkeste tyrefægterarena i Spanien ligger i Ronda, og dens arena er de største i landet. Det er åbent for besøgende på dage uden tyrefægtning planlagt, og museet er der glimrende, som dækker historie spanske tyrefægtning.

Tyrefægterarenaen i Ronda - Spanien
Tyrefægterarenaen i Ronda

Trækket på Ronda er et syn i sig selv, med vej-vikling gennem Sierra Bermeja og derefter faldende til Serranía de Ronda, dels på grund af dette, Ronda er en populær endagsudflugter for indfødte og vacationers fra kysten. Du finder et bredt udvalg af caféer og restauranter her, og et vidunderligt andalusiske atmosfære.

Rondas historie

Hvordan klart er det, at Ronda var nemt forsvares! Dens høje aborre gjort det vanskeligt at snige angreb, mens det var let for Ronda’s indbyggere at slynge projektiler til enhver vordende være fjender. Og befolkningen i Ronda havde masser af muligheder.

Den Celts eller ibererne første afvikles i Ronda’s Rocky omegn, men romerne var fast besluttet på at tage det fra dem – og de gjorde det. Og Ronda voksede i betydning. Romerske bygninger meste var ødelagt af senere bolig, især maurerne, men arkæologiske udgravninger har afdækket mange tegn på deres eksistens, herunder stridsvogn racing grunde og bade.

Senere, Ronda var lagt affald ved ukendte angribere, og byzantinske grækere, søger efter et sikkert sted at slå sig ned, valgte denne stedet. Den Visigoths fjernet grækerne og igen jævnet det. Disse ruiner er benævnt Ronda el Viejo, og blev stort set alene tilbage.

Til sidst, Ronda blev løst af maurerne, og denne løsning udsat. Ikke alene har de bygge her, de gjorde Ronda hovedstad i et af de andalusiske distrikter. Det har haft stor fremgang i flere hundrede år, før den blev taget af de kristne i det 15. århundrede. Den kristne jævnet moskéen og bygget en kirke i dens sted. De er bygget flere broer passerer slugt, hvoraf mange stadig står. Og de indbyggede en markedsplads på den anden side af kløften fra den ældre del af byen, Mercadillo. Resterende maurerne blev fordrevet i 1570, efter en formodet opstand, og et jordskælv, ti år senere ødelagt mange af Ronda’s største bygninger. Hundrede halvtreds år senere, den tyrefægtning ring blev bygget.

Mange seværdigheder dating hele historien om Ronda stadig overleve, fra den arabiske bro til den arabiske bade, de Palacio de Marques de Salvatierre, Casa del Rey Moro. Bare gå gennem de gamle gader i Ronda er et eventyr ikke må gå glip af.

Casa del Rey Moro
Casa del Rey Moro

Fra ruinerne af Arco del Cristo, kan du få det bedste synspunkter ud af bjerge af Puente Nuevo og Tajo. Den Puente er den nye bro, og Tajo er hjemsted for El Mercadillo og en smuk gangbro langs den side af floden slugten, der fører til Mirdor. Lige uden for Mirador vil du se bullring. Op Calle Nueva, kan du finde gode shopping.

Plaza Carmen Abela er det bedste udgangspunkt for nattelivet i Ronda, med bar La Farola og Limbo i begyndelsen af bar-hopping scene. Ned ad gaden er Faustino, fyldt med andalusiske atmosfære, og O’Flaugherty’s, en irsk bar, der er decideret ikke spansk. Du bør heller ikke glip af de underjordiske klub Avalon, med sine clubby mix af nyt og gammelt musik.

Du bør nok springe den tablaos, kapret som autentisk, men virkelig noget, men. Hvis du ønsker levende musik, kan du prøve en anden by, eller prøv den jazzklub Siete de Copas, tilholdssted for Bohemians. For en virkelig enestående oplevelse, El Choque er en kombination bar / restaurant / registrere shop / kunstgalleri / tøjforretning / lydstudie, og meget mere. Den nederste terrasse har to kaster puljer, og alting har en smuk udsigt over Sierra de las Nieves.

Spisesteder i Ronda

Ideelt set bør du springe den restauranter og barer i Plaza de Socorro; i stedet, så prøv den foretrukne af de indfødte i Ronda. Pedro Romero nær tyren ring, er det sted, hvor matadores gå efter kampen, og tjener op klassiske Rondeno og andalusiske retter. En af de bedst bevarede hemmeligheder i Ronda er El Almocabar, med ægte autentisk andalusiske fødevarer gerne braised andelevere ben med bagt æble.

På Casa Maria, de tjenere fortælle dig, hvad der bliver serveret i dag, og du fortæller dem, når du har fået nok. Ingen menuer, og ingen grænser. Eller Alcalba, restaurant i den nye fire-stjernet Montelirio Hotel, har synspunkter som betagende som sin menu.

For fremragende fisk og skaldyr, så prøv Los Cazadores. It’s a bit excentrisk, uden skriftlig menuen og uregelmæssige åbningstider, og det er altid fisk-of-the-dages dag. Du skal vide nogle spansk til succes for her!

Hvor man kan bo i Ronda?

Hotel Enfrente Arte er meget charmerende, og har nogle af at Rondeno excentricitet. Dens haven er fremragende, som er sit syn af bjerget, og morgenmad er komplementære. Hotel Montelirio har en tyrkisk bad og fremragende pool, samt fantastisk udsigt over kløften.

De to fire-stjernede hoteller til at prøve er Montelirio og Acinpo. De Montelirio er beliggende i byen, mens Acinpo er beliggende lige udenfor i Acinpo, Ronda søster byen. Huset var engang den opholdssted Tellez Loriguillo og Miki Haruta, både store kunstnere inspireret af dette område. Du kan finde værker udført af dem begge i mange hjørner af dette hotel samt skulpturer og basrelieffer af Juan de Avalos. Hotellet ligger kun få meter fra den nye bro.

Kort over Ronda i Spanien