Zaragoza – I midten af en vigtig korsvej

Zaragoza’s historie strækker sig tilbage til den iberiske afvikling Salduba, og jorden den hviler på indeholder lag efter lag af afdøde fra sit ophold: Romerne, maurerne og kristne. I dag jorden er så tæt med artefakt, der bygherrer klage; hvert hul gravet afslører vigtige arkæologiske stadig, ligesom den antikke romerske teater blive genoprettet off Calle Veronica.

Zaragoza i Spanien
Zaragoza

Årsagen til sådanne tætte historie ligger i Zaragoza’s strategiske placering: i midten af en vigtig korsvej, der strækker sig til Bilbao, Valencia, Barcelona og Madrid. Med så mange veje, Zaragoza har en dynamik sjældent modsvares; endnu byen er stadig yderst walkable, en fodgænger paradis af smukke bygninger og gamle og nyere monumenter fra hver epoke i dets historie. Zaragoza består af tre grundlæggende områder: det historiske centrum, University-Delicias afsnit, og Ensanche og boulevards.

Zaragozas historiske centrum

I det historiske centrum i Zaragoza, vil du finde de fleste af de vigtige monumenter fra romertiden. Dette afsnit er let genkendes; det boundaried ved den øvre og nedre dele af Calle Coso, og ved Ebro-floden og Avenida de Cesar Agosto. Her finder du de Barrio de la Magdalena, de Barrio del Gancho eller Predicadores, og Misericordia Bullring. Et loppemarked er meget tæt ved, så er det gamle hospital, den Pignatelli Building. Denne bygning huser nu det regionale overnment.

Ebro floden
Ebro floden

Mod vest af det historiske centrum er Aljaferia Palace, et slot ud af eventyr med haver og voldgrav dating til mauriske reglen. Today Aragon’s parliament resides here. I dag Aragon parlament bosat her. I Barrio del Gancho, vil du finde San Pablo Kirke, og i Barrio de la Magdalena er La Magdalena Kirke, med et tårn gjort i mudejar stil med mursten og farvede fliser. Tradition har det, at Virgin Mary selv besluttet, at St. James bygge en kirke her.

Aljaferia paladset i Zaragoza
Aljaferia paladset

Den gamle bydel Zaragoza

I den gamle bydel afsnittet omkranset af den antikke romerske mure, vil du finde to årtusinder af bygninger fra den romerske Forum Museum til Seo Cathedral, San Juan de los Panetes Kirke, La Zuda’s mudejar tårn, og Zaragoza Basilica. Sjældent finder du så mange århundreders historie eksisterer side om side. Fra denne afdeling, kan du komme til San Felipe Square, hvor du finder butikker, tapas barer, restauranter og natklubber.

San Felipe pladsen
San Felipe pladsen

En dejlig gåtur ud af den gamle del af byen vil tage dig til Ensanche og boulevards sektion, dating kun i det nittende århundrede, men med det smukke to firkanter af Aragonien og Paraiso, og en neo-mudejar bygge boliger den gamle School of Medicine og videnskab. Gran Via strts her, og fører dig gennem butikker og alle former for fritidsaktiviteter, der slutter i San Francisco Square, nær loppemarked og Zaragoza Auditorium.

Fra Plaza de España, kan du tage Paseo de la Indepencia gennem butikker og biografer til Plaza de los Sitios og det arkæologiske museum.

Plaza de España i Zaragoza
Plaza de España

Hvad kan man foretage sig i Zaragoza?

Zaragoza er vært for 40.000 studerende på universitetet, og dermed er i stand til at støtte et stort antal barer, restauranter og natklubber, bedre endnu, they’re meste rimelig pris.

For en enestående middag oplevelse, så prøv La Rinconada de Lorenzo; vildtlevende vildt og købmandsvarer standarder på samme plade. Stegt kanin med snegle er et hus specialgrafit, eller du kan prøve at vildsvin og kalvekød parabol eller en af et dusin friske fisk entrees.

Efter noget lidt mindre pebret, overveje Risko Mar, nærliggende El Corte Ingles og snesevis af butikker og modeforretninger. Fisk, svinekød, kalvekød, oksekød, lam, og tonsvis af fisk og skaldyr udgør deres varieret menu.

Hvor kan man bo i Zaragoza?

En af de bedste hoteller i byen er Boston, opkaldt for byen i Massachusetts.Det er også den højeste og mest moderne bygning i Zaragoza. Du kan finde rummelige, veludstyrede værelser, en onsite restaurant, bar, fitness, og Babysitter tjenester. Og selv om hotellet er topmoderne, er det kun en femten minutters gang fra Zaragoza’s middelalderlige kvarterer.

For en mindre kostbar ophold Prøv Hotel Gran Via, forudsigeligt på Paseo Gran Via nær Church of Santa Engracia. Det er ikke stærke på atmosfæren, men det er behageligt og ryddelige, og hvis du bruger det meste af din tid uden for hoteller, er det en stor værdi.

Kort over Zaragoza i Spanien