Calatayud – Grundlagt af romerne

Calatayud først blev grundlagt af romerne, men de forlod byen i 2. århundrede AD, og det stod tomt indtil maurerne erobrede Spanien i det 8. århundrede. De byggede byen op, og du kan stadig nemt se den tunge mauriske indflydelse på arkitekturen. Senere, når katolikker erobret Spanien, nogle af de Moors fik lov til at forblive i Calatayud, selv om de blev behandlet dårligt.

Calatayud i Spanien
Calatayud

Den 14. og 15. århundrede kirke tårne i Calatayud er meget minder om minareter, som er typisk for mauriske arkitektur.

Hvad kan man lave Calatayud?

Calatayud primære attractio er Santa Maria la Mayor, en kirke bygget af mursten i Aragonesisk stil. Det er enestående, fordi det har en facade med Plateresque-Mudejar indflydelse og et klokketårn, som er ottekantet i form. De hælder tårnet af Calatayud er nærliggende på Iglesia de San Pedro de los Francos. Det også, viser Mudejar indflydelse.

Santa Maria la Mayor kirken i Calatayud
Santa Maria la Mayor kirken

Mudejar arkitektur

Du kan finde flere fremragende eksempler på Mudejar arkitektur ved at gå rundt. Den Calle Union vil tage dig til La Parraguia de San Andres, som har en fremragende Mudejar klokketårn. Hvis du går gennem den gamle mauriske ghetto, en vej vil føre dig op ad bakke til slottet ruiner; disse daterer sig tilbage til, når Calatayud blev kaldt QAL ‘på Ayyub. Herfra har du en pragtfuld grund af det omgivende landskab.

Mod øst, en arbejdsgruppe arkæologisk udgravning er gravemaskiner Bilbilis, den romerske by, som engang lå her. Dette var fødestedet for Martial, det bemærkes Roman satirist, og er placeret lige ved siden af Merida-Zaragoza motorvej.

Udgravningen ved Bilbilis
Udgravningen ved Bilbilis

Hvor kan man bo Calatayud?

Den Hostal Las Rumbas er nær sammenføjning af floderne Mesa, Ortiz, og Piedra, og herfra kan du se den smukke kaskader og vandfald i naturpark i klosteret de Piedra.

Den Hospederia Meson de la Dolores, en gang om 15. århundrede Aragonesisk slot, i dag er en klassisk smukke hotel i landskabet. Med generøse-store værelser, store badeværelser med dybe badekar og dejlig udsigt, prisen er utrolig lav. Calatayud er kendt for vine, og hotellet har et museum for vin på stedet. Og restaurant på hotellet er kendt i hele regionen som et udmærket sted at spise.

Hotel Calatayud, blot mod øst i N-II motorvej, er lidt billigere end de Hospederia, men værelserne er langt mere almindelige, med enkle møbler, gode senge, og rent private badeværelser. Du kan finde en restaurant og en bar på stedet.

Lige uden for byen, et renoveret Benedictine kloster er blevet omdannet til den Husa Monasterio Benedictino. Værelserne er rene, og du har adgang til en restaurant og bar her. Bygningen er smuk. Det mest attraktive ting omkring hotellet, selv om, er, at det er meget tæt på Bilbilis ruiner og Monasterio de Piedra.

Kort over Calatayud i Spanien