šos del Rey Catolico

Længe siden, Cinco Villas af Aragonien blev etableret langs grænsen til Navarra, og en af dem var šos del Rey Catolico (de fire andre mindre kendte byer er Tauste, Ejea, Uncastillo og Sabada). Selvom det var en lille by, dens placering sikres, at det ville være dybt historisk. Kongerne af Aragonien berigede den med en tyk væg, og inde, at muren en smuk middelalderlig by udvikles. I dag er hele byen betragtes som et nationalt historisk monument.

Palacio de Sada

Du kan finde det Palacio de Sada, hvor kong Ferdinand blev født (dvs’ hvor byen får sit navn), og du vil finde bugtende brostensbelagte gader, der stammer fra middelalderen. Måske den mest dejlige ting at gøre i denne by er at gå gennem gaderne med dit kamera, fotografere bygninger, der synes at have brød ud fra fem hundrede år siden.

Gå ikke glip af kirken San Esteban, dating til det 12. århundrede; Plaza Mayor dekoreret med høje buer; slottet; Rådhus; byens porte, der går helt tilbage til middelalderen, eller det middelalderlige Stock Market. Hvis du er på begrænset tid, šos del Rey Catolico gør et fremragende endagsudflugter. Hvis ikke, kan du overnatte på regeringen-run Parador her.

Der er ikke meget at gøre i šos del Rey Catolico ud gennemvædning op i atmosfæren, men byen er ikke langt fra Zaragoza med alt, hvad den har at tilbyde. Hertil kommer, at området er midt i nogle dejlige land, perfekt til vandreture eller tage en picnic ud med dig.

Hvor kan man bo i šos del Rey Catolico

Et glimrende hotel er Parador de šos Del Rey Catolico, en seks-etagers nyere bygning, som blev bygget til blandingsolie godt i en middelalderlig indstilling. Dens struktur er primært sten og træ tømmer, og dens indretning er antikke og smuk. Nogle af værelserne har smukke fejer synspunkter på landet, på trods af hotellets placering inde i byen. Du kan få glimrende Aragonesisk mad i restauranten.

Vær sikker på at prøve den Ternasco a la Aragonesa (stege unge lam), og “Cordero al Chilindrón” (mere lam), marinerede kanin og middelalderlige kage, der minder om New Orleans King Cake.

Hvis du hellere vil spise væk fra hotellet, overvej at gå ud for en picnic, eller drevet ud til Zaragoza med alle dens store restauranter og aktiviteter.

Kort over šos del Rey Catolico i Spanien