Bilbao – Den største by i Baskerlandet

Bilbao blev grundlagt på shipping af jern, et sted i forhistorie. Dag, det er hovedstaden i Biscay provincia, og den største by i Baskerlandet. På mange måder er det en uinteressant by, er det stærkt industrialiserede og temmelig grå. Men det er også hjemsted for Guggenheim Museum, et bizart formede bygning ligner ikke så meget som et faldet stak bokse. Hjertet af byen er spækket med skyskrabere, og næsten en halv million mennesker lever her.

Bilbao i Spanien
Bilbao

Storbyen Bilbao

Det er en meget moderne, aktivt sted, og hvis du gerne bylivet, Bilbao har meget at tilbyde. Et udmærket Metro system forbinder Bilbao med mange andre baskiske byer og landsbyer, og byens undergår en større renovering som lokale ejere fjerne grå og sooty snavs fra deres bygninger til at afsløre gloende hvid og glas strukturer under.

I Bilbao’s forstæder, især Neguri, kan du finde mange smukke mansions og villaer bygget til erhvervsfolk.

Den gamle bydel

Old Bilbao, på den vestlige eller højre del af Nervión River, er afgrænset af de syv gader, en gruppe af parallelle veje, der løber mod floden. Her, i de mere maleriske del af byen, kan du finde landmærker gerne katedralen i Santiago (dating til 14. århundrede), Plaza Nueva, og flere Renaissance kirker: San Antonio, San Nicholas, og Santos Juan. Seks broer krydser Nervión at knytte begge halvdele af byen sammen.

Hvad man kan lave i Bilbao?

Den primære attraktion i Bilbao er collossal Guggenheim museum, der dækker en unimaginably store 104.700 kvadratmeter af titanium-pletterede moderne arkitektur; det er på størrelse med et stort Convention Center. Museet indarbejder Puente de la Salve bro i sin enestående arkitektur, og man ser på ydersiden af det kan være så gavnlig som going indeni. Arbejderne Fremhævede her er for det meste fra moderne kunstnere som Picasso, Andy Warhol, Ives Klein, og Robert Rauschenberg . Du kan også finde værker af ukendte unge baskiske og spanske kunstnere her. Hvis du går, så prøv ikke at køre din bil her; Parkering røverier er almindeligt forekommende, ofte i højlys dag, og selvom du låse alle dine værdigenstande i kufferten.

Guggenheim museet i Bilbao
Guggenheim museet

Museo en Euska, en baskisk arkæologi / etnologi / historie museum, er beliggende i den gamle kvartal i et gammelt Jesuit kloster. Dette er et fantastisk sted at lære mere om baskisk kultur og historie.

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes er hvor du vil finde ældre kunstværker af Goya, El Greco, og Velazquez siden af ikke-spanske kunstnere som van Dyck. Der er også en moderne fløj her med kunstnere som Gauguin, Picasso, og Cassatt. Men først og fremmest finder du fremragende baskiske kunst her. Udenfor, engelsk stil haver er charmerende.

Hvor man kan bo i Bilbao?

Bilbao har flere gode hoteller, men det pæneste er Gran Hotel Domine, som står over for Guggenheim Museum. Dens unikke eksteriør er poleret sten og sort glas vinduer, og ekkoer arkitekturen i det Museum pænt. Hvis du bestille et værelse på sjette sal, bør du få en glimrende grund af museet. Gran Hotel Domine har mange virkelig rart bekvemmeligheder.

For en mindre kostbar ophold i centrum af den gamle by, overveje at tage et værelse på Roquefer. Det er ekstremt billige, enkle funktionelle værelser, og den ligger lige i midten af restauranten distriktet. Hvis du blot ønsker et sted at sove, det er her at gå.

Spisesteder i Bilbao

Nær Guggenheim og Gran Hotel Domine, vil du finde Zortziko, en fremragende baskiske restaurant med flere værelser indrettet i slutningen viktoriansk stil. Hvis du reserverer i god tid i forvejen, kan du tage enkelt tabel i vinkælderen og få din måltid samtidig omgivet af fremragende vintages. Restauranter i Bilbao har tendens til at være fremragende og meget konkurrencedygtige, men det er svært at slå Zortziko. Spørg for prøvesmagning menuen, hvis du ikke ved, hvad de skal komme.

Du kan også spise på den anden ende på Casco Viejo. Maden her er fremragende, og billige. Overvej chuletas som en appetitvækker, og som ikke går op den berømte baskiske grøn sauce, der serveres på mange fiskeretter.

Kort over Bilbao i Spanien