Torremolinos – Et turistparadis på Costa del Sol

Torremolinos var den første resort på Costa del Sol udviklet sig til et turist-paradis, men det faldt i dårlig vedligeholdelse og miskredit i årenes løb. Det har igen opstået seneste, stadig mere populære på grund af sine mange forskellige forlystelser og faciliteter samt dens rene sandstrande. Du kan stadig besøge mange af de friske fisk barer første bygget i 60’erne, som sidder ved siden dør opskalere butikker og modeforretninger. Det er imidlertid en af de mest touristy på Costa del Sol byer, ude af stand til at ryste turist indflydelse fra midten af det tyvende århundrede.

Torremolinos i Spanien
Torremolinos

Nattelivet i Torremolinos

Med et livligt natteliv, Torremolinos er meget populære hos yngre turister på højden af sommeren, men i lavsæsonen er det meget mere spansk, venligt og imødekommende og meget mindre optaget. Folk af alle nationaliteter kommer her, især til gågader i Calle San Miguel. Denne gade er foret med kiosker og butikker af alle slags, med restauranter afbrudt mellem. I bunden af gaden finder du stranden El Bajondillo. Nær denne strand er de andre strande Playamar og Los Alamos til venstre, La Carihuela og Montemar til højre.

Byens dejlige strande

Strandene er forkyndt på vandsiden gaden Paseo Maritimo, og du vil finde det behageligt at spadsere gennem her. La Carihuela, et gammelt fiskerleje, er i den ene ende af denne tur, og du kan nyde hjem med bougainvillea-draped patioer hvor gamle mænd socialisere og fortælle historier. På nogle måder er denne landsby har været frosset i tid. Du finder også fremragende strand barer og skaldyr restauranter her.

Torremolinos er også rige på offentlige haver, med over tusind arter af træer plantet i byen fra banan og Magnolia til roser og azaleas. Skove med ferskvand fjedre og steder at grill er en dejlig udsættelse fra vedholdende søn af stranden, og windsurfing , vandski, og selv pedal både tilbyde fremragende vand sjov.

Torremolinos historie

Ligesom mange af Sun Coast, Torremolinos er blevet løst ved en række civilisationer: Fønikisk, græske, romerske, arabiske, ud over den iberiske Celts, og det har et rigt arkæologisk historie afspejler dette. Solid bevis for dens forhistorie blev fundet i form af 150.000 år gamle knogler, ler fartøjer, smykker og andre menneskelige rester fra Neolithic alder. Fortsat er ofte fundet i huler at bugne her. Saduce en fønikisk by, der engang var placeret i nærheden her, selvom det kun er få spor tilbage. Romerne senere bygget en lang dæmning sammenføjning Cadiz med Malaga, som løb gennem Torremolinos, næsten nå Playamar. Desværre er mange af resterne fra disse dage blev ødelagt af byggeri, som gør denne historie tabt. En lille Roman necropolis opdaget i 1990’erne kan afsløre nogle historie, skønt.

I omkring 1300 AD, de Nazaris, et muslimsk dynasti, der er bygget i Torre de la Defensa (Defensive Tower) i Torremolinos, senere omdøbt til Torre de Pimentel. Den stadig stående tårn er 12 meter høj, men dens interiør er blevet fuldstændig ødelagt, og facaden er revnet og truer med at bryde sammen.

Torremolinos blev første gang omtalt i et dokument, der henvises til den vand-drevne tårnmølle, hvor den katolske konger erobre Spanien blev belejret mens besieging Malaga. Af 1502, Torremolinos var under kontrol af Malaga. Du kan stadig besøge nogle af de gamle møller, ligesom Manojas møllen, men de er dårligt bevaret. Mange er blevet restauranter og andre turistattraktioner.

Efter denne og før turismen tilstrømning af det 20. århundrede, Torremolinos var lidt mere end en rolig landsby, eksisterende fredeligt gennem landbrug og udnytte de rige vandig ressourcer i regionen. I 1949, skibet San Carlos skibbrudne off kyst Ceuta, idet mange af de mænd i Torremolinos med den; den eneste overlevende, Francisco Campoy stadig fortæller historien, samt en bred vifte af havet historier fra sit hjem i La Carihuela.

Seværdigheder i Torremolinos

Du kan besøge resterne af det gamle slot, der bruges til at hvile sig på toppen af Montemar, men det er virkelig ruiner. Desværre, turisme blev opdaget tidligt i Torremolinos, og mange af de gamle bygninger, som vi gerne bevare i dag som historiske monumenter blev omdannet i 1800-tallet i restauranter, hoteller og andre steder i erhvervslivet, selv om facader stadig findes, er der ikke meget at se på indeni. Du kan dog finde næsten alt, hvad du ønsker til salg i Torremolinos-butikkerne.

Cafe Central played host to Boris Karloff and Frank Sinatra. Cucazorra, La Roca, El Remo, Los Nidos, Pez Espada, Cafe Central, El Manana, alle er hoteller og restauranter, men også turistattraktioner. De var blandt de første bygget når turisme fordelt over hele Torremolinos og bærer mærker af historie: Café Central spillede vært for Boris Karloff og Frank Sinatra. Michener skrev Hijos de Torremolinos under ophold i byen her.

Englænderen’s Castle, som er opkaldt for dens ejer, en 19. århundrede byen helten, adskiller den østlige og vestlige strande.

Los Pinares

Los Pinares omgive dig med pinje, carob, og Holm egetræer som du vandre gennem reserve på et af sine tre vandreture ruter. Naturlige kilder og springvand dot området. Den nærliggende Canada del Lobo besidder en uddannelsesmæssig karakter Hall, en observation tårn, og et sted for dig til at hvile i løbet af dagen.

Samlet set Torremolinos er to typer mennesker: de unge, der ønsker at komme og have det sjovt i den spændende natteliv i Torremolinos, og dem, der ønsker at opleve byens drømmende, længselsfuld stemning af gange tidligere.

Hvor man kan bo i Torremolinos?

Hotel La Roca er et must, hvis du har penge til at bruge, det er både en historisk monument og i dag besidder nogle af de glamour Torremolinos’s gamle dage turisme Mekka. Den Pez Espada er den første luksushotel bygget her, og været vært for mange af verdens elite i sine velmagtsdage. De fleste hoteller i Torremolinos, er imidlertid af de tre og fire stjernede sort, og det er usandsynligt, har du en dårlig oplevelse. De fleste har også undergået en gennemgribende renovering inden for de sidste adskillige år, så du vil ikke finde mange antikverede faciliteter. Hoteller her er moderne, professionel, og appellerer til turister fra hele verden.

Spisesteder i Torremolinos

Torremolinos, med sin mangeårige, veludviklet turisme kultur, tilbyder næsten alle tænkelige parabol på Costa del Sol, samt over 250 internationale restauranter med amerikanske, tyske, skandinaviske, indonesisk, og andre køkken. Stranden restauranter, eller chiringuitos, tilbyde den mest autentiske opskrifter på området, ligesom paellas, coquinas, pescaíto frito, salt-bagte fisk og lokalt fremstillede gaspacho med friske råvarer fra lige op ad vejen. Være sikker på at prøve den brændte klokke peber salat, de adobo, og fisk med ali-oli.

Kort over Torremolinos i Spanien