Cádiz – Hovedstaden i provinsen af samme navn

Byen Cádiz er placeret over for det sydlige område af Spanien, inden regionen Andalusien. Denne by, der er hovedstad i provinsen Cádiz, er specifikt placeret på en halvø, der giver form til en bugt, bugten af Cádiz, og som er en del af, hvad der er kendt som Cadizbugten.

Cádiz i Andalusion (Spanien)
Havnepromenaden i Cádiz

Oprindeligt Cádiz blev kaldt Gadir eller Gadira, hvilket betyder, walled city i Fønikisk. I løbet af denne époque, når det blev grundlagt, som siges at være omkring IX BC århundrede byen Cádiz var en strategisk stedet for kommercielle aktiviteter mellem Phoenicians og Tartessos.

Cádiz er en af de ældste byer i Vesteuropa, og det er derfor let at forestille sig den store mængde interessante spots og antikke konstruktioner har det. En af disse konstruktioner er Catedral de Cádiz eller Katedralen i Cádiz. Opførelsen af denne Cathedral tog omkring 115 år, og det viser en meget interessant barok struktur blandet med nogle elementer karakteristisk for andre stilarter som godt.

Catedral de Cádiz i Spanien
Catedral de Cádiz

Et andet interessant antikke stedet turister kan mødes i denne by er Gran Teatro Falla, en biograf bygget mellem år 1885 og 1905 i den samme sted, hvor en tidligere Gran Teatro plejede at være. Dette teater er bygget i en Mudejar stil og er en attraktion, ikke blot på grund af sin struktur, men at de spiller det tilbud også.

Gran Teatro Falla i Cadiz
Gran Teatro Falla

Den Torre Tavira eller Tavira Tower er et andet sted turister bør forsøge at besøge og samtidig være i Cádiz. Dette tårn er det højeste en besøgende kunne finde i hele byen. Den Tavira Tower har en særlig stedet placeret over for sine øvre område, der kaldes Camera Oscura, hvor besøgende kan nyde en fantastisk udsigt over den gamle by og omegn.

Torre Tavira i Cadiz
Torre Tavira

Den Calle Ancha, hvilket betyder, bred vej, er et andet interessant område er beliggende i byen Cádiz. Denne vej starter mod Plaza de San Antonio, og er et af de centrale spots i byen. Mens besøge Calle Ancha, turister kunne opfylde en lang række historiske cafeer samt mange restauranter og butikker af forskellig art.

Kort over Cádiz i Spanien