Tarazona – En middelalderlig stemning

Tarazona er blevet kaldt Mudejar City, og det unikke i, at gaderne er fastlagt i etager over Queiles River kajer. Fordi det blev bygget ved foden af Moncayo Bjerg, der var lidt flad jord at bygge på alligevel. Kongerne af Aragon levet her en gang. I dag kan du slentre de middelalderlige gader front med høje facader i Barrios af byen.

Tarazona i Spanien
Tarazona

Tarazona’s gotiske katedral

Tarazona’s gotiske katedral blev påbegyndt i det 12. århundrede og afsluttet i det 16. århundrede, er dets primære attraktion. Trods det faktum, at den blev afsluttet et godt stykke ind i den katolske periode i Spanien, Mujedar stil er stadig meget tydeligt til stede i katedralen’s klokketårn og signallygte tårn. Dens kuppel er helt ligner den, de Zaragoza katedral.

Tarazona katedralen
Katedralen i Tarazona

Du kan også besøge Ayuntamiento, eller Town Hall, med sine relieffer af Ferdinand og Isabella, som de erobrede Granada sammen. Dette monument er på Plaza de Espana på en bakke med udsigt over floden, og hvis du pause her for et øjeblik, man kan opleve sin pragtfuld synspunkt. Den Ruta Turistica herfra vil tage dig til Santa Magdalena kirken, som har endnu et Mujedar tårn; dette tårn er den primære landmark af skyline, og kan ses i miles. Den Mirador i kirken har en panoramaudsigt. På toppen af bakken er La Concepcion, et andet tårn-velsignet kirke.

Tarazonas jødiske historie

Tarazona også, indtil udvisningen af jøderne i 1492, var et levende jødiske befolkning i den gamle del af byen. I dag, lidt stadig, der er genkendeligt. De gyder er front med maurisk og spanske bygninger, og nogle, som kaldes “hængende huse”, er bygget oven på naturlige klippeformationer, hvorunder er huler gang anvendt af Tarazona jødiske befolkning. I midten af den gamle del af byen er et stort ødelagt bygning med en overpyntet middelalderlige døren, at forskere tror en gang var en Talmud Torah med en mikveh i kælderen; en jødisk gruppe arbejder lige nu til fuldt ud at genoprette dette hus og omdanne det til et museum, viet til jøder af Tarazona.

Tyrefægterarena i Tarazona
Tyrefægterarenaen i Tarazona

Et andet særligt interessant træk ved Tarazona er ottekantet tyrefægterarena med dens vægge dannet af huse, der stadig levede i dag.

Hvor kan man bo i Tarazona?

Den Brujas de Becquer er en halv mil sydøst for Tarazona, på vejen til Zaragoza. Dette hotel er moderne og unpretentious, men det er bekvemt og smart og ganske passende for de fleste, med private brusere. I spisesalen, kan du drage fordel af en fremragende fast pris måltid.

Spisesteder i Tarazona

Maden af Tarazona er kendt for sin næsten barsk plainness; dette er blevet hærdet seneste af kokke, der har anlagt en elegance til deres madlavning. I dag, maden er stadig enkel, men der er fremstillet af de friskeste ingredienser, og med subtil rører at give det en sofistikerede fødevaren af Tarazona aldrig haft før.

El Galeon er et godt eksempel. De tjener primært Tarazona mad, med deres specialer er en simpel ragout og vanillecreme ørkenen.

Kort over Tarazona i Spanien