Algeciras – Spaniens vej til Marocco

Der strækker sig næsten til Gibraltar, Algeciras har længe været en vigtig havn i Spanien. Det er et populært knudepunkt for marokkanske arbejdere på vej til og fra Frankrig, Holland og Belgien. Delvis af denne grund, er der en stærk Arabiske smag til byen, og mange tegn er på arabisk, og du vil finde fremragende te butikker har specialiseret sig i marokkansk mynte te. Det er ikke en smuk by, men det er en næsten voldsomt individuelle ét med en enestående og levende person. Restauranterne her en tendens til at være både gode og billige, og mange har perfekt udsigt over Rock of Gibraltar. Og hvis du spadsere i gaderne, kan du finde en række rolige parker og plazas ude af syne i den travle by.

Algeciras i Spanien
Algeciras

Færgeoverfart til Tanger og Marokko

Den mest attraktive del af Algeciras, er imidlertid, at der er otte færgeoverfarter hver dag for at Tanger og Marokko – Casablanca, anyone? Det er også det sted, for at fange et tog til Ronda, kører nogle af de skønneste og mest varierede terræn i Andalucien , som går gennem Pueblos Blancos og det omkringliggende område.

Ronda i Spanien
Ronda

Angrebet af maurerne

Uden tvivl på grund af sin store havn, og dens beliggenhed så tæt på Afrika, Algeciras blev den første spanske by truffet af maurerne i 711. Det blev senere indarbejdet ved Alfonso XI Castilla i 1344, men ødelægges af maurerne i 1368 og ikke genopbygget, indtil 1760, 56 år efter det var blevet refounded af spanske flygtninge fra Gibraltar. Som følge heraf ikke har arkitektur af samme antikken som mange af de byer i Andalusien.

Alligevel Algeciras har klasse. Konger, dronninger og statsmænd som Churchill og Roosevelt har opholdt sig på sit Hotel Reina Cristina. Og selv om besøgende honoratiores i dag er mere tilbøjelige til at flyve over ophold i Algeciras, sin turistindustrien vokser.

Hvad man kan foretage sig i Algeciras?

Algeciras har 23 kilometer til stranden, og selv om nogle er bestemt til industriel brug, er der stadig mange rart dem såsom Rinconcillo, San Garcia, og Getares. Church of Nuestra Senora de la Palma og Capilla de Nuestra Senora de Europa er rart at besøge, tænkte de ikke så ærværdige eller bemærkelsesværdigt så mange lignende strukturer i andre andalusiske byer. Du kan også vandre gennem Los Alcornocales, et omfattende og smukke naturreservat i nærheden.

Rinconcillo stranden i Algeciras - Spanien
Rinconcillo stranden

Algeciras festivaller

Som de fleste andalusiske byer, Algeciras har fremragende festivaler, og har dem ofte. (I Andalusien, mere end 3000 Fiestaer er fejres hvert år!) De vigtigste festivaler i Algeciras er Arrastre de Latas eller tre konger, de Fiesta de Los Reyes, Las ADAS, La Chorizada, Carnival, og Tosantos (Allehelgensdag) .

Den Arrastre de Latas er, når børnene trække dåser og gryder gennem gaderne for at fjerne de “Giant af Botafuegos,” der forsøger at dække himlen med grå skyer, sløring stjernen fra de hellige tre konger. Den sky er forvist så børnene her kan modtage deres gifts. Later på Fiesta de Los Reyes, de hellige tre konger bringe julegaver til børn, spredning slik.

Under Carnival, kan du fejre tre dage med musik og sjov med Algeciras som gudinde af Carnival og hendes Nymphs erklære dage fornøjelse. Og på Allehelgensdag (november 1), Fiestaer kaldet Tosantos fejre helgener med høsten frugter, nødder og sukkerrør.

Hvor man kan bo i Algeciras?

Ud over de meget rart Hotel Reina Cristina, du kan holde i en lang række af bed-and-breakfasts i Algeciras og nabokongens små landsbyer. Et fremragende valg er Monte de la Torre i Los Barrios, en Edwardian hus med et tusind acres af kork egeskov at strejfe, modne haver at nyde, og den maleriske synet af græssende Retinto, en lang-horned røde kvæg.

Kort over Algeciras i Spanien