Vitoria – Hovedstaden i Alava-provinsen

Vitoria, 45 miles syd for Bilbao, er hovedstaden i Alava-provinsen i den baskiske region, men blev grundlagt som Gasteiz af en Visigoth konge, Leovigild i fejringen af en baskisk nederlag. Ligesom mange byer fra middelalderen, det står på en bakke. Katedralen i Santa Maria, først afsluttet i 1180 AD og ombygget i 1300s, stiger højt over byen fra dens aborre på toppen af bakken. Det er i nærheden af denne katedral, at du kan finde den ældre del af byen.

Vitoria i Spanien
Vitoria

Casa del Cordon

Gaderne stadig bevare meget af deres middelalderlige karakter. Mansions and Renaissance palaces rise near the Casa del Cordon, an ancient tower. Mansions og renæssance paladser anledning nær Casa del Cordon, et gammelt tårn. Fournier Museum spillekort er opstaldet i Palacio de Bendana. Du vil snuble over dele af den gamle middelalderlige mur regelmæssigt, især i nærheden af katedralen i Santa Maria, der blev bygget på en sådan måde, at det bidrog til byens forsvar. Du kan stadig se sin martial historie i afskærmningen tårne, slitted vinduer for forsvaret, og generelt borg-lignende luft.

Santa Maria katedralen i Victoria
Santa Maria katedralen

Plaza de Espana

I det 18. århundrede, byen voksede uden for murene, og det er da Vitoria’s Plaza de Espana blev bygget. Den sydlige del af byen er nu det rette sted at shoppe. Det er meget fodgængervenlige og har så mange skulpturer spredt omkring det næsten som en open-air galleri. Calle Paz, der ligger øst for denne del af byen er den bedste gade at shoppe på.

Hvad kan man lave i Vitorie?

Ud over katedralen i Santa Maria og middelalderlige mure, bør du helt sikkert besøge Fine Arts Museum, der ligger i Palacio de August på Paseo flosse Francisco. En historisk panorama af spansk kunst afventer din opdagelse her, arbejder dating så langt tilbage som i det 14. århundrede, og så sent som i moderne tid. I haver her kan du finde skulpturer af baskiske kunstnere som godt.

Det Arkæologiske Museum i Casa Armera de los Gobeo, et 16. århundrede hjem, er fremragende. Og Artium Museet har specialiseret sig i moderne kunst. Den Torre de los Anda er et meget smukt konserveret 9. århundrede berigede hjem med et tårn.

Byens smukke pladser

Tre fremragende plazas foret med caféer og shopping er værd at besøge: Plaza del Machete, Plaza de España, og Plaza de la Virgin Blanca. Disse travlt plazas er fremragende for folk-ser. For en roligere behandle, prøv Florida Park bag Parlamentets bygning, hvor du vil finde rolige og smukke haver fyldt med streams og blomster samt barer og en restaurant. Den nærliggende promenaden fører til Basilica de Armentia; det er en lyssky gåtur foret med museer, mansions, og parker.

Plaza del Machete i Vitoria
Plaza del Machete

Du vil også finde nogle behandler meget nærliggende Vitoria; over 400 historiske monumenter og strukturer kan besøges, og flere naturparker er inden for en kort køretur. Du vil også finde Rioja vin region til det sydlige Vitoria, med nogle vinfremstillingsvirksomheder går tilbage over tusind år.