Spansk kunsthistorie

Spanien har været hjemsted for mange fantastiske kunstnere og uden for enhver tvivl, det er et land meget rige på kunst og kulturelle udtryk former, og gennem de forskellige historiske perioder, har det haft en stor indvirkning på den måde, som resten af verden har henvendt sig denne disciplin. Spansk kunst har haft en stor rolle i renæssancen kunst, barok kunst, kunst fra det XVIII århundrede, kunst fra XX århundrede, og moderne kunst.

Renæssancens kunst

Mellem XVI og XVII århundreder under kunst relaterede periode kendt som Renaissance, Spanien har været hjemsted for mange fantastiske kunstnere og oprettelsen af berømte kunstværker stykker. Blandt de største spanske kunstnere fra denne periode er der El Greco eller det græske, som ikke var født i Spanien, men brugte det meste af sit kunstneriske liv i den. Nogle af de vigtigste kunstværker stykker oprettet af El Greco er tilbedelse af Shepherds og View of Toledo.

Diego Velasquez
Diego Velasquez

Diego Velasquez

Under barok kunst periode, Spanien blev hjemsted for en af de vigtigste kunstnere i denne époque, Diego Velasquez, hele verden kender gennem hans malerier. Diego Velasques arbejdet for monarkiet såvel som mange andre særlige krav sammen med et stort beløb af malerier ville han spontant skabe. Blandt denne kunstners vigtigste malerier der er den berømte Las Mininas eller stuepiger af Honor, og Juan de pareja malet for monarker.

Statue af Goya
Statue af Goya

Goya

Inden for det XVIII århundrede, Spanien havde mange fantastiske kunstnere skabe flere unikke kunstværker stykker. Blandt de største spanske kunstnere i denne époque, hvis ikke det vigtigste, er Goya. Goya skabt mange utrolige malerier, der har forbløffet over deres tilskuere gennem århundreder. Blandt de vigtigste kunstværker stykker Goya Der er parasol, fra 1777, og De klædte Maja fra resultaterne af det XVIII århundrede.

Pablo Picasso

Picasso

I løbet af XX århundrede, Spanien har også haft mange fantastiske kunstnere inden for dens territorium, enten de er født i det eller boet i det samtidig skabes deres kunstværker stykker. De vigtigste kunstner af denne periode, som skal have navnet er Pablo Picasso. Fra Spanien, Picasso havde en stor indvirkning og indflydelse på kunst og kunstnere fra hele verden, som er blandt de vigtigste kunstnere i alle tider. Picasso har skabt en stor mængde af malerier, blandt hvilke vi kunne navn, for eksempel den berømte Guernica.