Palencia emmer af historie

Byen Palencia og begyndelsen af sine vigtigste historiske begivenheder kan spores tilbage til det VI århundrede, hvor romerne etableret på det, og Visigoths fyret det. I løbet af denne époque og de nuværende dage, Palencia har været igennem en stor mængde af historiske øjeblikke, hvoraf de fleste har mærket, hvordan det ser ud, og det indtryk, de besøgende vil få af denne by vil være meget påvirket af disse tidligere kendsgerninger.

Palencia i Spanien
Palencia

Maurerne i Palencia

Under X århundrede maurerne tog kontrol over Palencia. Senere, i løbet af de XII århundrede, denne by blev berømt på grund af, at det ville tiltrække royalty og kongen af Leon ville tilbringe stor del af sin tid her i byen, gøre det til en af sine vigtigste boliger. I de år, denne Byen begyndte at blive mere populære og få nye indbyggere.

Mellem XIV og XVI århundrede, en af de mest interessante konstruktioner af denne by blev bygget: katedralen i Palencia. Denne katedral blev bygget efter en typisk gotisk arkitektoniske stil og viser meget interessant strukturelle og dekorative elementer. I dag er turister, som opfylder dette Cathedral ville være i stand til at overholde mange af sine oprindelige arkitektoniske elementer samt nyde en samling af interessante vægtæpper og malerier fra El Greco udstillet i sit indre.

Saint Antoninus katedralen i Palencia
Saint Antoninus katedralen i Palencia

Spaniens første universitet

Et andet interessant historisk kendsgerning i tilknytning til denne by er i forbindelse med opførelsen af det første universitet i landet, der vil senere blive til universitetet i Salamanca. Det første universitet i Spanien blev faktisk bygget i Palencia i 1213, men 15 år senere oprettelse begyndte funktion i Salamanca, så kun de interessante byggeri i denne by som en hukommelse.

I dag er denne by er berømt ikke kun i forbindelse med sin interessante og rig historisk fortid, men også af sine industrier og produktioner. Palencia producerer tekstiler, jern, en lang række kemikalier, og uld relaterede produkter, som ikke kun uddeles inden Span men også eksporteret til mange andre destinationer. Beliggende i retning af det centrale område af Spanien, er det en by, som de turister, der besøger regionen Castilla y Leon bør ikke gå glip af.

Kort over Palencia i Spanien

Skriv kommentar