Camp Nou – Barcelonas stolte fodboldstadion

Hjem i Barcelona soccer team, Barca, er Camp Nou, den største sportsstadion i Europa, med en kapacitet på omkring 120.000. Populariteten af holdet kan attesteret af de knappe ressourcer af billetter for at se dem på trods af størrelsen på stadion. De fleste pladser i Camp Nou er besat af socis (eller medlemmer) de rigeste fodbold klub i verden.

Camp Nou i Barcelona
Camp Nou

Medlemskab

Hvis du troede din hjemby fik fanatiske om sport, så tjek Barcelona. Medlemskab i fodbold klub kan afsagt gennem generationer, og ses som et tegn på katalansk identitet. Under diktaturet, Madrid’s hold var markeret som et symbol på loathed centralregering, og kampene mellem dem og Barca var særligt anfægtet. Selv i dag, når Madrid kommer til Camp Nou, byen holder op med at se spillet.

Camp Nous fodboldmuseum

På et sted, denne fanatiske omkring fodbold, er det forståeligt, at deres stadion har en alvorlig museum inde såvel. Hvis du går, får hele turné: vil du se stadion (tomme under museum timer), det kapel hvor spillerne siger bønner før vigtige spil, klubben og pressrooms, og tunnelen spillere skal bruge når de ankommer til området. Du finder et bredt udvalg af billeder, trofæer, dokumenter, kits og andre memorabilia i museets samling, sammen med kort at forklare de enkelte punkter’s betydning i den dramatiske historie Barca fra 1899 til i dag. Selv om det har et stærkt forhold til sport, museet er en alvorlig historie, ikke bare et sted for fanatiske fodbold fans til at besøge. Hvis du behøver gå på tur, være sikker på at du sætter dit kamera, også selvom du ikke er diehard soccer fan; nogle af hvad du vil se, er imponerende nok for nogen.

Hvert år flere besøgende komme til museet. Og det er det mest populære museum af enhver art i Catalonien, mere populære end Picasso museer eller den fremragende Science Museum på Montjuic, med tæt ved 1,2 millioner besøgende om året. Forståeligt, det tjener som et forbillede for lignende museer i hele verden.

Camp Nou

De fire dele af museet omfatter:

  • The History Museum, housing the extensive historical collection of trophies, photos, sporting material, and other items appealing to fans. – The History Museum, boliger omfattende historiske samling af trofæer, fotos, sports-materiale og andre elementer appellerer til fans.
  • The Art Gallery, displaying works by artists like Dali, Miro, and Segrelles. – The Art Gallery, der viser værker af kunstnere som Dali, Miro, og Segrelles.
  • The Colleccio Futbolart, footballing memorabilia on loan permanently to the musuem from its owner. – Det Colleccio Futbolart, fodboldens memorabilia på lånet permanent til musuem fra sin ejer.
  • Temporary exhibitions, like poster art related to Camp Nou and Barca. – Midlertidige udstillinger, ligesom plakat art relateret til Camp Nou og Barca.

Du vil også finde et arkiv med video, billeder og udskrive dokumenter om klubbens historie, som har vist sig at være et uvurderligt værktøj for journalister og andre forskere.

Hvor man kan bo ved Camp Nou?

Den Abba Garden Hotel er et stort, Terra-Cotta, rød bygning på toppen af en bakke, og det er normeret fire stjerner. Det åbnede bare i 2002 og er placeret mindre end en sømil fra Camp Nou. Da er det godt ud væk fra byens centrum, er det ikke begrænset på plads, og du kan se dette i begrundelsen: anlagte haver, tennisbaner, en stor udendørs swimmingpool, og let adgang til golfbaner i nærheden. Det ligger godt ud af Barcelona, og taxier kan være en smule pebret. Restaurant og bar her er acceptable, men ikke enestående. Du finder også en sauna, solarium, og privat have. Babysitter er tilgængelig.

Street View fra Camp Nou i Barcelona