Barri Gòtic – Barcelonas gamle kvarter

Barcelona fejrede sin sande guldalder i løbet af de gotiske periode i 1200-tallet gennem 1400-tallet, selvom det gik gennem en sølv alder under modernista periode af 1800-tallet. Når byen voksede i løbet af disse år, gaderne spildt over den romerske mure (spor, som stadig eksisterer), gader kører gerne streams af vand ned til havnen og tilbage i Las Ramblas, gennem områder som Ronda Sant Pere og Calle Rec Comtal, derefter looping tilbage omkring til havet.

Barri Gòtic i Barcelona
Barri Gòtic

Desværre er de fleste af disse gamle byways er langt væk. Men de bygninger, som engang foret dem ofte tilbage, der udgør den mest komplette Gothic kvartal i Europa. Du kan finde Gothic arkitektoniske skatte boliger offentlige kontorer, kirker, og guild huse. Selv de største katedral i Barcelona er et af disse Gothic skatte.

Den guild huse er blandt de mest interessante seværdigheder i Barri Gòtic. De Forud fagforeninger og fyld den samme plads i samfundet, og Barcelona var i vid udstrækning bygget op omkring lav. Du kan stadig se guild skjolde på bygninger i det område, der betegnes handel hovedkvarter. Gadenavne gerne Escudellers (betyder “skjold beslutningstagere”) stadig bevare deres hukommelser. I El Ring, den gamle jødiske ghetto, kan du se en lille mindeplade memorializing at afskedigelsen af de jøder, som kristne i 1400-tallet. Den Ajuntament og Generalitat er indeholdt i Placa Sant Jaume, hvor midten af catalansk politik var historisk beliggende. Og de Placa del Rei’s middelalderlige slot, hvor Columbus gik efter sin hjemkomst fra den nye verden. Små kvadrater ligesom Placa Felip Neri, med en dejlig center springvand, og pladsen før Frederic Mares Museum markere særlig karakter til Barri Gòtic.

De fleste steder som dette findes kun, hvis man går gennem Barri, og det bedste tidspunkt at gå her, er ved solnedgang, når stenbygninger lyser varmt i toner, der minder om de gamle mestre inden for kunst. Ved skumringstid, street musikere kappes om pladsen langs gaden.

Mens du besøger den Barri Gothic, så tjek de små butikker, fra espadrille beslutningstagere designer butikker, og prøv en af de mange caféer langs gaden.

Barri Gòtic
Barri Gòtic

Steder at se i Barri Gòtic

Den Mirador de Colon er en berømt monument til de store opdagelsesrejsende, monteret på Barcelona Harbor i Universal Udstilling i 1888. Det er i tre dele, den første en cirkulær struktur oven på fire trapper og otte heraldiske løver; andet kolonnen base, og den tredje den Corinthian kolonne selv. På toppen af kolonnen er en 25-fods statue af Columbus peger på den nye verden. Du kan tage en lille elevator til Mirador, hvor du kan nyde en panoramaudsigt Barcelona og dens havn.

Columbus monumentet i Barcelona
Columbus monumentet

Catedral de Barcelona

Den Catedral de Barcelona ikke må gå glip af. Det er et fint eksempel på katalansk gotisk arkitektur, spires synlig fra det meste af Barri Gòtic. Den kvadratiske, de Placa de la seu, er en af de vigtigste passager i nabolaget.Stedet har altid været centrum af Barcelona religion, en gang om romerske tempel og senere en moské med katedralen bygget i det 13. gennem 15. århundrede, med vest facade stammer kun fra 19. cedntury. Den belyste nave har fremragende gotisk detaljer, og klokken tårne blandingsolie middelalderen og renæssancen stilarter sammen. De Catedral de Barcelona er en af de mest imponerende katedraler i Spanien. I kapel i Sant Benet, du vil finde et kloster af hvælvede gallerier med smedede jern gitre, og orange, medlar og palmetræer vokse omkring dets mosbegroet centrale dam og springvand. Beneath stenen gulvet, mange af de vigtigste historiske tal i Barcelona er begravet. På nordsiden finder du et museum omkring det 15. århundrede La Pietat af Bartolome Bermejo, og i et andet område af alabast sarkofagen Saint Eulalia, som blev brændes på spil ved en romersk guvernør for at nægte at give afkald på kristendommen. På søndag kl, de Sardana, en catalansk folkedans, er opfyldt før katedral, og hvis du ikke passer på vil du blive trukket i for sjov.

La Mercè kirken

Kirken La Mercè, opkaldt for byens skytshelgen Our Lady of Mercy, er hjemsted for en statue af damen selv, hvor hun skiller sig ud plain mod byens skyline. La Mercè er revered for at omdirigere en plage af græshopper, og hendes fest den 24. september er en af de vigtigste Fiestaer af byen.

Spisesteder i Barri Gòtic

I en lille gyde nær Placa Reial finder du Agut d’Avignon, med følgende politikere, forfattere, finansfolk, kunstnere, og selv besøger honoratiores ligesom kongen og ministre. En lille 19. århundrede vestibule byder dig, åbning for de største sal på spiseplads, som minder om en jagt indgive.Vær ikke bange for at bede om oversættelse af menuen – they’re på catalansk og undertiden svært at regne ud. Uanset hvad du får, vil du ikke blive skuffet.

På Bliss, kan du have en let frokost eller nyde kaffe på terrassen om Nice dage på skift, kan du synke ned i en overdådigt stol inde i cafe at drikke varm kaffe og læse blade placeres her for protektor’s nydelse.

For en oplevelse, så prøv El Café de l’Academia. Dens mørke interiør og gamle stengærder modregne hyggelige boder og hjertelig catalanske retter. Hvis du virkelig ønsker noget andet, så spørg for siddepladser i vinkælderen. Eller sidde på den udendørs terrasse om sommeren og se happenings i middelalderens square fronting det.

Hvor man kan bo i Barri Gòtic?

Nær Catedral de Barcelona er Colon, en elegant gamle verden hotel med marmor og lysekroner. Classic værelser er lysnede ved brug af lyse farver, og mange har balkoner med en bøde betragtning af katedralen. Der er en lille café på terrassen.

Catedral de Barcelona
Catedral de Barcelona

En mindre, cozier hotel er Hotel Raco del Pi, meget nyt og i en ideel beliggenhed for sightseeing. Det er i en atmosfæriske ældre bygning, som blev fuldt renoveret for moderne komfort, og dens træ-strålede lofter og høje vinduer vil charme dig.

Kort over Barri Gòtic i Barcelona