Vielha – Hovedstaden i Val d’Aran

Vielha, der er beliggende i den nordlige side af det område i Catalonien, inden for området i Pyrenæerne, er hovedstaden byen Val d’Aran. Denne by er karakteriseret ved ski-relaterede aktiviteter, den kan tilbyde, og er en af de største skisportsteder turister kunne finde i området.

Val d'Aran i Pyrenæerne - Spanien
Val d’Aran

Sne og sport

På grund af betydningen af de ski aktiviteter det sponsorer, i vinterhalvåret byen Vielha modtager et stort beløb for besøgende fra mange forskellige steder i verden, de fleste af dem tiltrækkes af sne og sport og aktiviteter, det giver dem mulighed for at nyde. Denne måde, er det let at forestille sig, at det er vigtigt, at disse ski-relaterede aktiviteter og turisme har for denne by og dens økonomi.

Vielha i Pyrenæerne - Spanien
Vielha

En rig by

Byen Vielha tæller med omkring 6000 indbyggere, men der er en stor forøgelse af den mængde af mennesker i byen modtager i løbet af vinteren og andre måneder, når det største beløb af turister ankommer. Denne by er anset for at være en af de mest velstående og rigeste i ikke blot at denne region, men alle Spanien også.

Denne destination ikke blive lige så populær som i dag er indtil omkring år 1950, når tunnelen af Vielha blev oprettet. Denne tunnel forbinder denne side af dalen med resten af regionen, og derfor, før det eksisterede, er dette stedet var meget fjerntliggende og svært at blive fundet, hvilket ville være en hindring for enhver turist-relaterede aktiviteter.

En 5240 meter lang tunnel

Tunnelen af Vielha, med en længde på omkring 5240 meter og en bredde på cirka 6 meter, har markerede et før og et efter i byerne historie og dens økonomi. Denne tunnel er ikke kun tilladt turisme til at øge og besøgende til nemt at nå til denne destination, men det er også blevet en af de vigtigste forbindelser mellem Frankrig og Spanien på dette område af Pyrenæerne. Denne måde, denne tunnel er blevet så vigtigt at denne destination og dens økonomi som sin naturlige kendetegn er, idet kombinationen af de to af dem har været den vigtigste faktor, der gav selskabet mulighed for at opnå den velstand som den har.

Kort over Vielha i Spanien