Antequera

Antequera er beliggende centralt for de fleste af de andre andalusiske byer, og er et glimrende alternativ til Malaga for flyvninger. Det er ret på jernbane fra Granada til Algeciras, og de synspunkter, El Chorro Gorge fra jernbanelinje er betagende. Byen ser ud som den typiske middelalderlige by Andalucia fra en afstand, med høje kirke spires og mure og tårne af sine mauriske borg skitseret mod horisonten. Nedenfor, farmlands er vandede af Guadalhorce-floden, og asparges, oliven, korn og trives sammen solsikker.

Antequera på Costa del Sol - Spanien
Antequera

El Torre del Homenaje

Antequera er berømt for sine dolmens, men det gælder også en gammel alcazaba, El Torre del Homenaje, omgivet af naturskønne oliven boligbebyggelser og med en glimrende udsigt til bjergene. Window shopping gennem Antequera er sjovt, og borgere og forretningsdrivende er venlige og hjælpsomme. Dette kan dels være, fordi Antequera er velstillede den slagne turist sti, og er stort set uberørt.

La Pena de los Enamorados - Costa del Sol i Spanien
La Pena de los Enamorados

La Pena de los Enamorados

La Pena de los Enamorados, en enorm kalksten klippeskrænt med udsigt over byen og dalen næsten en kilometer op, blev kaldt for en kristen mand, der faldt i kærlighed med en maurisk pige. De blev kørt til toppen af klippefremspring ved mauriske soldater, og valgte at slynge sig ud i stedet for at opgive deres kærlighed.

El Torcal de Antequera

El Torcal de Antequera er bemærkelsesværdigt naturlige klippeformationer lige uden for byen, og der er ved siden af nogen udvikling i nærheden af dem. En tur ud til dem med en picnic gør for en meget dejlig dag udflugt.

El Torcal de Antequera - Costa del Sol i Spanien
El Torcal de Antequera

Du kan også besøge dolmens, megalithic masse gravgaden, at resten om en sømil ud af byen. Deres navne er Menga, Viera og el Romeral, og de stammer fra 2500 f.Kr. til 1800 f.Kr.. Når Menga blev udgravet i det 19. århundrede, hundredvis af skeletter blev fundet under. På hver side er syv gigantiske sten, og et tag pladespor over Tomb vejer omkring hundrede firs tons. El Romeral er forskellig fra de andre, og de to første dolmens er traditionelle korridor dolmens, men El Romeral er af en type, som oftest forbundet med Mycenaeans. Selv om der er en række dolmens spredt i hele Andalusien, ingen er så stort som dolmens af Antequera.

El Romeral - Costa del Sol i Spanien
El Romeral

Hvis du ønsker yderligere antikke ruiner, den mauriske borg går tilbage til 1300 AD, og selv om det er i ruiner, du kan nyde at se på det.

Interessante kirker i Antequera

To kirker i Antequera, Nuestra Senora del Carmen og Santa Maria, er af særlig note. De er begge typiske for mujedar, især Santa Maria’s smukke loft. Der er også nogle nyligt udgravede romerske bade i nærheden af byen.

Santa Maria kirken - Costa del Sol i Spanien
Santa Maria kirken

Laguna de Fuente de Piedra er den største naturlige sø i Andalusien. Det er en pragtfuld sted for fugl amatørornitologer, og et avlsprogram koloni af flamingoer har vedtaget webstedet.

Hvor man kan bo i Antequera?

Der er pensioner fremragende for mere impecunious rejsende her, men du kan prøve Cortijo Velverde for fremragende opholdsrum. Den har dejlige synspunkter og er et fantastisk udgangspunkt for at udforske området.

Spisesteder i Antequera

Du går ind, skal du trække i tovet, der ringer en klokke på den anden side af væggen, og vent. En nonne vil sige: “Si,” indefra, og du afgive din ordre og sætte penge på af træ svingdørssituation nær tælleren. Den nonne spins din bakken rundt, og bagværk kommer tilbage ud – gerne ved hjælp af en middelalderlig salgsautomater.

Kort over Antequera i Spanien