Val d’Aran

Val d’Aran er en lille smuk dal beliggende inden for området i Pyrenæerne, i retning af det nordvestlige område af Catalonien. Denne dal er meget attraktive på grund af sin unikke og naturlige funktioner samt til sine traditioner, arkitektur og omgivelser blandt flere andre interessante egenskaber. Fra ski til møde enestående dyrearter og nyder smukke landskaber, denne destination er et godt valg til alle dem, der nyder at være tæt på naturen.

Val d'Aran i Pyrenæerne - Spanien
Val d’Aran

Den smukke dal

Dalen kaldes Val d’Aran findes grænser med Aragon på dets vestlige side, med Pallars Sobira på sin østlige side, med det catalanske Comarques på den sydlige side, og med Frankrig på sin nordlige region. Denne dal er de vigtigste katalansk territorium, der kan findes i den nordlige side af Pyrenæerne, og er et spot, som giver et andet klima end andre dale på dette område skyldes, at i modsætning til de andre, det er orienteret mod Atlanterhavet Ocean.

Det unikke sprog

Et andet interessant faktum om Val d’Aran er, at det har sin egen unikke sprog. Sproget i Val d’Aran, kaldet Aranes, er kun tales af indbyggerne i denne dal og er en del af deres kultur og antikke traditioner. Dette sprog blev oprindelse gennem en unik fusion og kombination af baskisk, catalansk, og GasCon sprog.

Turistaktiviteterne

En vigtig del af økonomien i Val d’Aran er primært baseret på sine turistaktiviteter, delt i to store sæsoner: skiløbene relaterede aktiviteter i vintertid og turisme generelt i sommertiden. Udover turisme, Val d’Aran også baser sin økonomi i produktionen af skovrelaterede derivater og i aktiviteten af biavl.

Den unikke fauna

Val d’Aran tæller også med en meget interessant og unik fauna. Denne dal har en bred vifte af indfødte dyr, hvoraf mange er i fare for at uddø, og at tælles blandt de største attraktioner i denne destination. Denne måde, de turister, der elsker naturen og specielt dyr ville være i stand til at opfylde nogle unikke arter, mens det er i dette spot, og det er meget anbefalelsesværdigt, at de ikke går glip af mødet i denne destination, hvis de besøger andre i nærheden af sted.

Kort over Val d’Aran i Spanien