Tips og tricks: Derfor skal du tage turen til Costa Blanca

Du har måske hørt om Den Hvide Kyst. Det er hvad Costa Blanca betyder på spansk. Den Hvide Kyst er en kyststrækning på hele 200 kilometer langs Middelhavet. Alt sammen i den provins vi kender som Alicante i det sydøstlige Spanien. Langs hele denne enorme strækning vil du kunne finde et væld af forskellige steder at holde ferie, alt sammen fyldt med liv og lækre sandstrande. Samtidig vil du langs kysten kunne finde en masse andre oplevelser, hvis du ikke lige er til ren strand om dagen, og vildt natteliv om natten. Der er nemlig en masse andre ting, som du også kan give dig til.

Benidorm stranden på Costa Blanca - Spanien
Benidorm stranden på Costa Blanca

Skal du et smut til Costa Blanca, eller er denne artikel så heldig, at den frister dig, så tjek dette link ud, hvis du leder efter en feriebolig:

https://www.feriebolig-spanien.dk/Costa-Blanca/ferieboliger

Du skal et smut forbi Alicante

De fleste der tager på ferie til Den Hvide Kyst, de tager til Alicante, hvis ikke for hele turen, så blot for et par dage. Her er der ferieparadis for alle pengene, med masser af hoteller, butikker og restauranter. Samtidig vil du her kunne finde de smukkeste hvide sandstrande. Ud over sandstrande, butikker og byliv, har Alicante også den smukkeste gamle bydel. Her vil du kunne finde et fint latinerkvarter fyldt med charmerende butikker, huse, barer og ikke mindst taverner, med masser af vin. Denne bydel hedder El Barrio.

Alicante i Spanien
Alicante

Samtidig vil du kunne finde Castillo de Santa Bárbara. Dette er en stor middelalderborg og fæstning. Den ligger på et bjerg der hedder Benacantil, som du vil kunne finde nord for Alicante. Her er der et palads, en fangekælder, voldgrav, kirke og kanoner. Du vil også kunne et udkigstårn, så du får den skønneste udsigt ud over hele Alicante og det smukke middelhav. Vil du ud og opleve spænding, kan du med fordel tage ud til Cuevas Del Canalobre. Dette sted er en 150 meter lang underjordisk grotte. Denne grotte er fyldt med drypsten, og ofte er der på grund af den gode akustik koncerter afholdt dernede. Er du til flere vilde oplevelser, kan du med fordel tage et smut i bilen og køre i 30 minutter op til Aqualandia. Aqualandia er Europas største vandland, fyldt med vandrutschebaner, floder og bassiner både for små børn, vilde teenagere, de forsigtige eller de stille og rolige voksne. Mens du har bilen kan det anbefales at tage forbi Vergel Safaripark, som er en park der ligger en times kørsel fra Alicante, og hvor der også er et kør selv-område. Her kan du køre forbi løver, tigre, leoparder, zebraer og mange andre dyr. Samtidig kan du sige hej til grise og ponyer, og du kan slappe af ved det store legeområde eller oppe på et minitog.

Paseo Explanada de Espana - Alicante i Spanien
Paseo Explanada de Espana i Alicante

Skal du opleve noget inde i Alicante, kan du gøre det meste på Marinaen. Her er der restauranter, shopping og et skønt havneområde, hvor du sagtens kan hygge og slappe af med familien. Tager du ned på Paseo Explanada de Espana kommer du ned på standpromenaden. Her er der udsigt til Marinaen på den ene side og det smukke middelhav på den anden.

Alt det andet

Costa Blanca er meget mere end Alicante. Der er også Benidorm som er en af de større byer i dette område. Her er der fyldt med resorts, strande og skyskrapere.

Poniente stranden i Benidorm - Spanien
Poniente stranden i Benidorm

Samtidig er der også et hyggeligt marked ved navn El Cisne Rastro, hver eneste søndag morgen. Dette er et vaskeægte spansk marked. Du kan også tage til Guadalest, som er en af de flotte små byer langs kysten. Her bor der 200 personer, men der er masser af små museer, en fin kirke, nogle hoteller, gode restauranter, barer og butikker. Samtidig er her vanvittig smukt og historisk. Calpe er en anden by, hvor der også er en vaskeægte spansk stemning. Her er der nemlig meget stille og roligt, og knap så fyldt med turister. Her er fokus på god mad, gode drikkevarer og masser af hygge både i byen og langs vandet. Det samme gælder byen Altea. I disse to byer er der masser af hygge og en helt fantastisk udsigt uden knap så meget fokus på turisme.

Kort over Costa Blanca i Spanien