Tarragona

Når Francoli River udslip i Middelhavet, Tarragona sidder på en høj bakke. Det har været en foretrukket placering for byen bygningen siden forhistorie, men første gang det er nævnt, er, når det romerske generaler Publius Scipio og Gnaeus erobret det i 218 f.Kr.. Det blev den første, og i lang tid vigtigste, Roman højborg på Den Iberiske Halvø. På et tidspunkt, Julius Cæsar omdøbt det Colonia Julia Victrix Triumphalis i fejringen af hans sejre; heldigvis navnet blev ændret til Tarragona igen efter romerne venstre.

Tarragona - Katalonien i Spanien
Tarragona

Fremragende vinproduktion

Tarragona’s frugtbare sletter og tæthed af sollys hjælpe det til at generere sine mest berømte og vigtige eksportmarkeder for en stor del af sin historie: vin. Tarragona blev berømt i hele den antikke verden for sin fremragende vinyards.

Vinmarker i Tarragona - Katalonien i Spanien
Vinmarker i Tarragona

Den spanske gren af kristendommen, ifølge traditionen, blev grundlagt i Tarragona ved St. Paul selv. Maurerne sidst fandt byen, og det bestået hænder et par gange, før det endelig likvideret i hænderne på den kristne spanske konger.

Det gamle kvarter i Tarragona

Sin gamle kvartal bevarer en overraskende beløb af sin romerske historie, med huse ofte bygget delvist med Roman murværk, og med romerske mure og tårne stadig at afgrænse dele af byen. Den romerske ruiner af Tarragona omfatte et teater, cirkus (hvor det arkæologiske museum er i dag), forum, amfiteater, og necropolis. Den amfiteater også resterne af en kirke til minde om Sant Fructuos, stammer fra det syvende eller otte århundrede.

Amfiteater i Tarragona - Katalonien i Spanien
Amfiteater i Tarragona

Katedralen

Du finder også resterne af en akvaedukt, de Tomb af Scipios, og sejrrig Arch of Bara. Katedralen er både romansk og gotisk, og huser et kloster, en teknisk skole, og en arkæologisk Christian museum, som omfatter en fremragende samling af 4. og 5. århundrede religiøse dokumenter. Det blev bygget over ruinerne af den antikke romerske tempel, og i virkeligheden dele af templet er blevet indarbejdet i sit design. Sandsynligvis var det bruges som en moské såvel når Moors afholdt svaje her.

Hvis du elsker historie, skal du sørge for at besøge det arkæologiske museum, der er hjemsted for verdens-berømte skatte, som den romerske bust af Trajano og Luci Vero. I bispedømmet Museum i Cathedral, mere end 50 tapisserier af forskellige aldre er bevaret.

Festa Santa Tecla

Hvis du går til Tarragona i dag, forsøger at gå i løbet af september, når Festa Santa Tecla fejres. Fyrværkeri, menneskelige tårne kaldes Castellers og levende skarer af mennesker gør dette en virkelig oplevelse. La Festa Major de Sant Magi i august, er også meget rart, med koncerter og kulturelle begivenheder. Eller du kan gå til Universal Port Aventura, en af de største forlystelsesparker i Europa, og kun en kort køretur væk.

Besøg Rambla Nova

For mere udendørs stræben, den Rambla Nova, Main Street af byen, ender i et fantastisk udkig kaldet Middelhavet Balkon, hvor du kan stirre ud over bred og indbydende strande. Når du får sultne, følg Rambla Nova tilbage i byen og se nogle af de Placa de la Font, byens største restaurant og bar-området. Her kan du få en plads på et af flere udendørs caféer og nyde solen, ser folk, eller bare opsuge atmosfæren.

Kort over Tarragona i Spanien