Sitges – Alternativ livsstil

Beliggende på Costa Dorada, Sitges er vildt populær blandt Sydeuropa resorts, især med homoseksuelle turister. Det bliver meget overfyldt i løbet af sommeren, og de fleste af turister på denne tid er unge svinge europæere. Alligevel Sitges aldrig bliver klistret, som så mange gay-oriented resorts gøre. Beliggende på Costa Dorada, Sitges er vildt populær blandt Sydeuropa resorts, især med homoseksuelle turister. Det bliver meget overfyldt i løbet af sommeren, og de fleste af turister på denne tid er unge svinge europæere. Alligevel Sitges aldrig bliver klistret, som så mange gay-oriented resorts gøre.

Sitges - Katalonien i Spanien
Sitges

Kunsthistorien

I stedet Sitges er en by med rig kultur og Bohemian idealer. Den spanske modernismo bevægelighed sprang fra kunstnere og håndværkere her, og Sitges stadig er i centrum for en stor del af Spanien’s kunst. Dali og Federico García Lorca både besøgte her i velmagtsdage i Sitges, som sluttede brat med den spanske borgerkrig. Sitges er stadig en by for kunst, men det har aldrig genvundet sin tidligere prestige.

Ud over sin rige kulturarv, Sitges er praktisk at Barcelona (en 30-minutters togtur eller 45-minutters kørsel).

Hvad man kan lave i Sitges?

De Carnaval af Sitges, lige før Lent, er et kalejdoskop af fancy kjole, fjer og pailletter, og pulserende flåd. Kongen af Carnestoltes starter om torsdagen forud for Lent, og karneval slutter den Askeonsdag med nedgravning af en Sardin. Sant Bonaventura er når homoseksuelle befolkning i Sitges holde deres eget grand festlighederne.

Populært blandt homoseksuelle

Hvis du er homoseksuel, det er et perfekt sted at feste, mens du ferie. Sitges har strande og barer tæt sammen, men det er ikke så stort, at du går tabt i mængden. Sommeren og Carnival er de gange for at blande med homoseksuelle crowd; i off sæson, Sitges bliver rolige.

I løbet af sommeren, men en strand er primært homoseksuelle, mens den anden er i høj grad en nudist strand, videre ud af byen mellem Sitges og Vilanova. Hvis du ikke kan finde nøgen strand, stopper ved L’Atlantida Diskotek og bede om retninger.

Strande og vandsport

Der er andre strande, selvfølgelig, og vandsport fra svømning og solbadning til vandski og dykning. Strandene mod øst tendens til at være mere støjsvage – Aiguadoic og Els Balomins er eksempler på disse. Playa San Sebastian, stranden af bådene, og Fragata Beach appellerer til familier. Playa de la Ribera er, hvor den yngre crowd gå. Alle strande her er top-frivillig for kvinder.

Museer i Sitges

For mere intellektuel stræben, der er tre glimrende museer i Stiges. Den Museu Cau Ferrat, i en bygning, som engang var to 16. århundrede hytter, blev Santiago Rusinol hjem, og i dag er indehaver af hans værker samt malerier af El Greco og nogle små Picassos. Den Museu Maricel besidder gotiske og romantiske malerier og skulpturer samt keramik fra catalansk. Og Museu Romantisk, kan du se, hvordan en Sitges familie af rigdom levede i det 18. og 19. århundrede.

Hvor man kan bo i Sitges?

San Sebastian Playa er nok det bedste hotel i Sitges. Ligger lige overfor San Sebastian stranden, det er et bryllup-kage facade og en art deco indretning. Hver gæst værelse har en balkon med udsigt over havet. Dets faciliteter omfatter en restaurant, bar, og privat have samt babysitter for enhver, der har behov for det.

Hvis du foretrækker at blive sejlbare, Hotel El Xalet er en ti-minutters gang fra den nærmeste strand. Denne nutidige Modernista hotel næsten ligner en gotisk kirke. Antikke mosaikker i lobbyen giver hotellet en unik atmosfære. Du finder også en lille swimmingpool i den private have og en forfriskende tagterrasse for at få morgenmad på. Restauranten er kun åben om sommeren.

Spisesteder i Sitges?

El Velero på stranden promenaden, er en af de bedste restauranter i Sitges. Glasset drivhus terrasse besidder de bedste pladser. Maden er fremragende, med fokus på frisk fisk og skaldyr.

Med Cocina del Mercado, eller hvad er friske på markedet, køkken, Els fire GATS kaldes for en gammel Barcelona cafe at Picasso favoriserede. Nyd frisk grillet fisk, lam med lokale urter, kalvekød nyrer i sherry sauce, og hvidløg suppe, denne restaurant er sikker på at du din ganen. Og restaurantens kun få skridt væk fra Passeig de la Ribera.

Nattelivet i Sitges

Nattelivet i Stiges er hektisk, farverige og primært homoseksuelle, så hvis du lige kan du have problemer med at finde en bar for dig. Kig efter de kort, som er distribueret til at vise dig, hvor de homoseksuelle barer er.

Den største gay disco bar er Mediterraneo i en restaureret 1690s hus. Du vil elske den overdækket terrasse, den iberiske haven, og virksomheden. Bourbon er en anden stor gay bar for yngre sæt.

For et blandet crowd, forsøger Ricky’s Disco. Det er tæt på stranden, og har en virkelig stor dans mix.

Kort over Sitges i Spanien