Smukke Andorra la Vella

Andorra la Vella er en meget attraktiv destination er beliggende i den østlige side af Pyrenæerne, ud for Spanien og Frankrig. Denne by er hovedstaden i, hvad der er kendt som Fyrstendømmet Andorra og tæller med en meget mærkelig og forskelligartet befolkning, da omkring 45% af landets indbyggere er spansk, 11% er portugisisk, 33% er Andorra, og 7% er franske.

Andorra la Vella i Pyrenæerne - Spanien
Andorra la Vella

Mange sprog i Andorra la Vella

Det vigtigste sprog, der tales i Andorra la Vella er catalansk, men mange af dets indbyggere taler også spansk, fransk og portugisisk. Det er også interessant at vide, at navnet på denne by, Andorra la Vella, betyder Andorra den gamle, og dette skyldes, at det er en meget gammel stedet som blev beboet siden Christian gange.

Barri Antic

Andorra la Vella er et meget malerisk og antikke gamle bydel, som var de første bosættelser i denne destination var etableret. Denne gamle bydel kaldes Barri Antic, og er kendetegnet ved at have stenet gader og antikke huse det meste er bygget med sten såvel. Denne stedet kan findes mellem Placeta del Puial og Esglesia de Sant Esteve, og det er uden tvivl en af de vigtigste pletter turister bør besøge, mens der i Andorra la Vella.

Esglesia de Sant Esteve

Den Esglesia de Sant Esteve er en meget antik bygning og en af de største attraktioner i Andorra la Vella. Denne kirke blev bygget i det 11. århundrede i romansk stil, og ved at besøge, turister kunne observere nogle ejendommelige malerier udstillet i sit indre. De fleste af disse malerier er endnu mere antikke end opførelse sig selv, da de stammer fra det 13. århundrede.

Esglesia de Sant Esteve i Spanien
Esglesia de Sant Esteve

Casa de la Vall

Et af de mest interessante konstruktioner besøgende kan mødes i Andorra la Vella er Casa de la Vall, eller House of the Valley. Casa de la Vall er huset af den andorranske parlamentet, og har modtaget dem siden år 1703. Før, at denne bygning, som stammer fra 1580 var beboet af en familie. Denne bygning er meget interessant for en række forskellige årsager, blandt hvilke vi kan bemærkning sin oldtiden, dens arkitektur, dens indretning, og dets historie.

Casa de la Vall i Spanien
Casa de la Vall

Kort over Andorra la Vella i Spanien

Skriv kommentar