Rejseforsikring Europa

I denne guide bliver du klogere på, hvorfor rejseforsikring er nødvendigt, når du rejser til Spanien og rundt i Europa.

Rejseforsikring i Europa

Hvorfor skal jeg have en med rejseforsikring i Europa?

Mange synes, at det er svært at gennemskue hvornår, det er nødvendigt med en rejseforsikring på rejsen. ”Jeg har jo det gule sygesikringskort, og hvad med det blå sygesikringskort?”. Er der en del danskere der tænker. Derfor får du nogle af de fundamentale retningslinjer og eksempler, så du får et overblik over brugen af sundhedskort, og hvad en rejseforsikring dækker.

Det blå sygesikringskort

Det gule sygesikringskort bruges kun i Danmark, og det dækker således ikke udenfor Danmarks grænser. Det blå sygesikringskort dækker i visse tilfælde i EU. Det blå sygesikringskort dækker i nogle tilfælde i EU-landene, men det blå sygesikringskort er desværre ikke tilstrækkeligt hvis uheldet er ude. Lad os kigge på et opstillet eksempel:

En dansker kommer slemt til skade på en rejse i Frankrig. Skaden kræver indlæggelse på et hospital i Frankrig. Det blå sygesikringskort dækker nogle af hospitalsudgifterne, men ikke dem alle. Franskmændene har ofte en egenbetaling på hospitalsudgifter på 30 procent. En rejseforsikring fra Dansk Rejseforsikring, dækker i dette tilfælde forskellen, så du undgår en ubehagelig regning. Er det en alvorlig skade betaler rejseforsikringen for fly og transport, således at nærmeste pårørende kan besøge skadelidte på hospitalet i Frankrig.

Uheld på ferierejsen

Rejseforsikring med Syge- og hjemtransport

Kommer man alvorligt til skade i udlandet er den første tanke ofte, blandt både skadelidte og den nærmeste familie, at komme hjem til Danmark hurtigst muligt. Rejseforsikringen dækker udgifter til syge- og hjemtransport, såsom et ambulancefly, såfremt at skaden kræver dette. Samtidig vil rejseforsikringen fra Dansk Rejseforsikring dække andre følgevirkninger som kompensation for ødelagte feriedage.

Hjemtransport ved sygdom på rejsen

Mere almindelige eksempler, hvor en rejseforsikring dækker er ved maveforgiftning, indhentning af rejserute, forsinket bagage og bagage tyveri. Disse ulykkestilfælde dækker en rejseforsikring til Spanien og Europa, hvis den er tegnet hos Danske Rejseforsikring.

Derfor er det ikke tilstrækkeligt med det Blå Sygesikringskort, hvis uheldet er ude

Det blå sygesikringskort er udviklet til borgere i EU, og tanken er at alle EU-borgere skal have samme adgang til sundhedsydelser som en statsborger i det EU-land der besøges. I nogle tilfælde fungerer et blå sygesikringskort, men langt fra altid. Der findes uheldigvis mange eksempler på, at europæiske hospitaler og læger har afvist det blå sygesikringskort som betalingsmiddel for dækning af regningen. Derudover dækker Dansk Rejseforsikring flere situationer, som det blå sygesikringskort ikke gør. Nogle af disse er:

  • Syge- og hjemtransport til Danmark
  • Betaling af egen lomme for læge- eller hospitalsudgifter
  • Ødelagte feriedage grundet sygedom eller tilskadekomst på rejsen
  • Dansk Rejseforsikring har et samarbejde med alarmcentralen (SOS International), der står klar ved telefonen til at hjælpe dets kunder 24/7 i døgnet

Danskrejseforsikring.dk kan du læse mere om Rejseforsikringer i Europa og hvilken rejseforsikringstype, der er bedst for dig.

Rejseforsikring på skiferien i Sydeuropa

Når du køber en rejseforsikring hos Dansk Rejseforsikring inkluderer det en skirejseforsikring. Det betyder, at du automatisk er dækket på skiferien. Kommer du galt afsted og skal besøge en læge eller et hospital, kan det blive dyrt uden en rejseforsikring.

Skade på skiferien

Brækker du et ben, eller får en alvorlig skade, bliver hospitalsophold og eventuel hjemtransport dækket af din rejseforsikring. Bemærk, at omkostningerne til et ambulancefly i alvorlige tilfælde kan beløbe sig til over 100.000 kr. – et beløb som skiløberen selv skal finansiere, hvis personen er uden rejseforsikring på ski. Du kan læse mere om skirejseforsikring på Danskrejseforsikring.dk.