Mojácar

Mojácar er den mest mauriske af Andalusiens steder. Det indtager en strategisk – og smukke – position højt på en bakke med udsigt over lander omkring, og som følge heraf har længe været løst af civilisationen efter civilisation. Det blev først beboet i bronzealderen i omkring 2000 f.Kr., af mennesker, som har blevet tabt til antikken. Den Phoenicians og Carthaginians handlede med dem, og grækerne erobret dem, efterfulgt af romerne.

Mojácar i Spanien

Erobringerne af Mojácar

I begyndelsen af 8. århundrede AD, Mojácar blev erobret endnu en gang ved nordafrikanske Moors, under reglen om kalifat i Damaskus. Mojácar blev en del af Nazari Sultanatet, og var i den uheldige stilling grænse mod kristne dele af Spanien, længere mod øst. Du kan stadig se ruinerne af watchtowers og fæstninger, der blev bygget i denne periode, selv om de ikke stoppe kampe som den, at i 1435, så de fleste af Mojácar’s mennesker dræbt. Til sidst i 1488, Mojácar afleveres til de kristne.

Springvandet

Mojácar’s mauriske springvand spillet vært, på samme tid, til et møde mellem lokale Moors, kristne og jøder, hvor de gjorde en pagt, at de ville frit associere i en venskabelig måde. Med denne nye fred inden for og uden Mojácar, byen ekspanderede fredeligt, og en stor del af arkitekturen fra denne tid overlever i dag.

Når du går på gaden, ser for Mojácar Man, en malet totem om hvidkalkede foran mange bygninger, der giver beskyttelse og held og lykke ved at holde sig væk det onde øje og beskyttelse mod sten. Figuren ligner en mand med udstrakte arme i besiddelse af en regnbue, og kan være mere end 4.500 år gamle. De tidligste maleri er fundet i en hule i Velez Blanco, med andre forhistoriske malerier. Han er også kaldet Indalo, selv om dette er et nyere navn.

Oplev byen gående

Hvis du går til Mojácar, forlader bilen bagefter. At gå gennem gaderne er den bedste måde at udforske denne by, med sin smukke middelalderlige mauriske bygninger og fortryllende torve. Platformen på Plaza Nueva er et fantastisk sted at overse Valle de las Piramides, og ser aorund kvadratet for Ermita de los Dolores.

Endnu et fantastisk sted at kigge dig omkring fra er Mirador Castillo, den højeste plet i byen, hvor du kan overse kystlinjen som mennesker har her i årtusinder.

Plaza de las Flores

Plaza de las Flores fører ind i det gamle jødiske kvarter, en labyrint af stræder. Hvis du tager den lave vej ud, kan du finde de Cuesta de la Fuente, der fører til en sti op til Fuente Mora, en gammel godt, hvor du kan finde kvinder gør deres vask i hånden som det har været tilfældet i flere hundrede år . En lokal bus kommer gennem her, og kan tage dig tilbage til Mojácar eller den nærliggende strand.

Foret med golfbaner og sunbathers, Mojácar kan prale af 17 kilometer fra kysten, meget af det som er udviklet strande: La Rumina, Descargador, Vista de los Angeles, El Cantal, Cueva del Lobo, Ventanicas. Den mest populære af strandene er El Cantal, og det er det rette sted at gå bar-hopping. For larmende strand gang, kan du prøve Descargador eller Vista de los Angeles, hvor du finder nogle restauranter, men en langt roligere stemning. Du finder også dejlige jomfruelige strande nær tårne af Macenas og El Pirulico, som tilbyder pragtfuld synspunkter selv.

Subtropisk klima

På grund af Mojácar beliggenhed mellem bjergene og Middelhavet, og den har en perfekt subtropiske med året rundt milde temperaturer og en blanding af tørre og våde vejr. Afhængigt af hvor du befinder dig, kan du finde alt fra bambus, rosebay og tamarisk til oliven-, mandel-, figen-, og appelsintraeer, århundredes planter, palmer, og bouganvillas, lavendel og timian duft luften mange steder, og i larmende steder vil du se vilde herons, flamingoer, og græske skildpadder.

Sport i Mojácar

Mojácar er al omkring den udendørs. Vandsport gerne Snorkeling og dykning er populære, som er vandski, sejlsport, fiskeri, og svømning. Eller gå op med ultralites og faldskærmsudspring, eller få hurtigere med gå-gokarts og jet-ski. Gåture er meget populært her, og du kan besøge de mange skjulte skatte af Mojácar fortid, slutter med en strand picnic på en stille jomfrupulp stranden. Og gerne overalt i Spanien, golf er meget populære ja, med en fremragende golfbane beliggende i nærheden.

Gå ikke glip af at tage en tur ud i den Cabrera eller Beda Mountains, hvor klimaet er mere ørken-lignende og fyldt med farve og flora og fauna. Du kan finde figner og druer voksende vilde nær vejen, bittesmå landsbyer, og endda Texas Hollywood, en gammel, hvor mange spaghetti westerns blev filmet, komplet med banker, barer, og endda en zoologisk have. Senere kan du gå op i bjergene med bus eller i bil og udforske bjergene, udsigten fra dem, og de små landsbyer kan du finde i og i nærheden af dem.

Mojácar’s natteliv

Hvis du er mere til natteliv, Mojácar’s strand bjælker er et vidunderligt sted at se solnedgangen og derefter til part væk natten. Alle sommeren lang, er der Fiestaer med arrangementer for både voksne og børn, og du kan prøve de traditionelle retter af området i de fleste restauranter. Food her er flavored med mange kulturer, fra landdistrikterne Spanien mauriske retter til traditionel spansk og Middelhavet køkken.

Kort over Mojácar i Spanien