Fuenterrabia

Med trappe-intensiveres hustage og græsningsarealer på forskellige niveauer på det rullende foden af Pyrennies, den baskiske landskabet nær Fuenterrabia eller Hondarribia som det er almindeligt kendt nu, minder italienske landsbyer nær Alperne. Men det baskiske landskab har sin egen hårdt smuk karakter. De folk her er voldsomt individualistisk, og ikke tager sig godt til at blive slået sammen med det spanske.

Provinsen Guipuzcoa, hvor du vil finde Fuenterrabia, er en af de tre selvstyrende provinser baskisk og af de tre er den, der bevarer den reneste form af sprog og kultur.

Fordi den franske side af Pyrennies generelt aflytninger regnskyl, den baskiske side er overraskende aride, især højland. Jorden her er bemærkelsesværdigt smukt, med floder fodret af bjerget smelte og naturlige kilder fra bjergene, og to rolige floddale nær tre unnavigable Rapids. Fuenterrabia ligger i nærheden af mundingen af floden Bidasoa, og har en smuk bugt overskygget af bjergene.

Som i resten af den baskiske region, kan du finde uventede sproglige udfordringer. Det fælles sprog her er baskisk, og form af den spanske talte her er ikke mainstream og vanskelig for nybegyndere at forstå.

Fuenterrabias historie

I modsætning til resten af Spanien, den baskiske region har bevaret meget af sin oprindelige karakter for over to tusind år. Gennem bølge efter bølge af invasionen – Celt, Roman, Moor, og Christian Spanien – baskerne været isoleret og hemmelighedsfuld, beskytte deres unikke kultur og sprog. Resultatet har været en region næppe rørt af andre kulturer, et land med landmænd og herders hvis livsstil har ændret sig lidt i løbet af de årtusinder. Her kan du få en fornemmelse af, hvad Spanien kunne have været gerne endnu før romerne.

Fortsat udgravet på nærliggende Mount Jaizkibel viser, at Fuenterrabia var allerede beboet i løbet af fem tusinde år siden, men de fleste af de ældre arkitektur i byen ikke stammer mere end tusinde år. Du kan finde disse i de gamle kvartal langs Calle Mayor, at Calle Panpinot, og Plaza de Armas. Denne del af byen ligger på en bakke og skyldes i høj grad sin militære fortid. Den nyere del af byen nær havnen og er fokuseret mere på fiskeri og lignende fag.

I gamle kvartal, vil du finde disse skatte, som Zuloaga extea historiske arkiver, Plaza de Armas, og Charles V slot, nu et nationalt monument. Du bør også besøge Parish Church of Our Lady of antagelsen og æbletræ. Strolling de treets her, vil du finde smukke gamle huse, der afspejler den uforanderlige karakter baskiske kultur.

Nattelivet i Fuenterrabia

Fuenterrabia gamle kvartal kun vokser stille i aften, mens havnen kvarter fjedre til livet. Calle San Pedro er kernen i dette kvartal, og strolling igennem her, vil du finde masser af lyse barer og restauranter. På havet ende af Calle San Pedro finder du havnen og stranden, som grænser op til Frankrig.

Selvom Fuenterrabia har draget nogle turismen, er det primært en by for de lokale, som ikke føler touristy overhovedet.

Mad & drikke i Fuenterrabia

En af de regionale specialiteter er æble cider, en bedragerisk uskyldige Væske, der smager sødt, men sneaks op om dig. Du kan finde cider huse i hele regionen, og et af de bedste traditionelle middage kan du have en tyk kulstegt bøf med æble cider, færdigbehandling af med ost og valnødder skyllet ned med endnu flere cider. Gå let første gang, indtil du ved, hvad det vil gøre for dig.

De fleste retter fra denne region af det baskiske er betegnet a la donostiarra, til ære for hovedstaden her. Prøv txangurro (fyld krabbe skaller), trækul stegt besugo (havrude) kokotxas (kulmule kogte i hvidløg og persille sovs), angulitas al pil-pil (baby ål), og marmitako ragout, en fisker’s favorit med tun og kartofler.

Hvor man kan bo i Fuenterrabia?

Selvom der er masser af hoteller at blive her, en gård kan give dig en enestående oplevelse. Du kan finde disse tænkte turisme bureau.

Kort over Fuenterrabia i Spanien