Alcala de Henares og dets universitet

I en afstand af cirka 30 kilometer nord for Madrid, der er en af de mest fantastiske kunst komplekser og universiteter i Spanien, de Alcalá de Henares. Alcalá de Henares er et område, der indeholder flere kunst og uddannelse relaterede bygninger, og som har tilbudt de vigtigste universitet i Spanien i århundreder.

Alcala de Henares - Spanien
Alcala de Henares

UNESCOS Verdensarvsliste

Byen Alcalá de Henares har så meget at tilbyde, og sådan en stor tidligere, at det er blevet kaldt en World Heritage City af UNESCO. Denne by er kendt for at være meget interessant og attraktivt på grund af flere årsager, såsom pr eksempel sin universitet, sine konstruktioner, dets historie og dets forbindelse med kunst blandt andre.

Universitetet i Alcala de Henares - Spanien
Universitetet i Alcala de Henares

University of Alcalá de Henares blev bygget i retning af de sidste år af XV århundrede, og som er grundlagt i år 1499 af Francisco Jiménez de Cisneros. Snart efter grundlæggelsen dette universitet er blevet en af de bedste i regionen, der modtager studerende fra flere forskellige vinkler og steder ikke kun Spanien, men hele verden. Under det XIX århundrede, dette universitet flyttet til Madrid, at lade sin store antik bygning i sin mor byen som et vidne om sin oprindelse.

Den store bymur

Ud over opførelsen af University, byen Alcalá de Henares tilbyder flere andre vinkler at besøge. En af disse vinkler er den mur, som omgiver den gamle by, og som har to vigtige åbninger eller døre. En af de vigtigste åbninger i væggene i den gamle by er Puerta de Madrid, der har modtaget nogle ændringer omkring år 1780 at give den en neoklassisk udseende. Den anden åbning i denne mur kaldes Puerta de Burgos, eller Burgos Door, så turister til nemt at nå Monasterio de las Bernadas.

Skulpturmuseet

Et andet interessant sted at besøge, er Museum of Skulpturer, hvor turister kan opfylde en lang række kunstværker stykker fra flere forskellige skabere og oprindelse. Også turister, der besøger Alcalá de Henares kunne opfylde sine Palacio Arzobispal, en bygning fra XIV århundrede, som på trods af det faktum, at nogle af dens dele er blevet ødelagt, stadig indeholder nogle af sine oprindelige elementer.