Tyrefægtning i Spanien

Tyrefægtning er en meget typisk spansk virksomhed, som er en del af landets traditioner og kultur, og er et af de vigtigste karakteristika i dette land. Oprindelsen af denne aktivitet kan spores tilbage til så langt tilbage som den VIII AD århundrede, hvor en tyr kampen var den måde at fejre kronede kong Alfonso VIII.

Tyrefægtning i Spanien
Tyrefægtning i Spanien

Underholdning eller dyreplageri

Der er tyren kampe næsten hver uge på mange spanske byer, og det er en løbende accepteret praksis, selv om mange mennesker kan det se ud som en grusomhed. Uden nogen tvivl om denne aktivitet er en af de vigtigste karakteristika ved dette land, og en vigtig kulturel og traditionelle element i det spanske samfund.

Under regeringstid af kong Felipe V, forbudt aristokrati i at blive involveret med en tyr kampen, da han mente, at denne praksis var ulovlig. Efter dette, tyrefægtning begyndte at blive et populært praksis, som til dato har modtaget tilskuere af alle socio-økonomisk plan.

Tyrefægterarena i Spanien
Tyrefægterarena i Spanien

Matadorens kamp mod tyren

En tyr kampen begynder, når en tyr ind i ringen. Når dette sker, assistenten af Matador eller tyr kampfly ville gå rundt og runde foran tyren en mørk pink og gul Cape indtil tyren bliver vred og Matador træder i stedet for hans assistent. Efter dette skal Picadores, en gruppe af andre tyr krigere, angreb tyren med lanser indtil Matador tager sin hat off og faena fase begynder.

Det røde klæde

Den faena er en af de mest kritiske tidspunkter i en tyr kamp. I denne fase skal Matador ville fremprovokere tyren ved at vise ham et lille stykke klæde, der dækker et sværd. Når tyren tilgange til Matador tiltrukket af dette stykke tøj, han ville dræbe ham med sværdet. Dette er den farligste øjeblik siden tyren kunne såre eller sågar dræbe Matador, når han går hen imod ham.

Tyrefægter og tyr - Spanien

Når Matador dræber tyren og tyren kampen er slut, kunne han blive tildelt af præsidenten, hvis han har vist gode færdigheder. Mange gange, crowd ville bølge hvide servietter eller væv ønsker, at Matador er udstedt, eller at han deler sine priser med dem.