Som udvekslingsstudent bliver du en del af den spanske kultur

Vil du helt tæt på den spanske kultur og blive god til sproget, er det oplagt for dig, at du tager på et udvekslingsophold i landet. Der kommer du til at bo hos en spansk familie og gå i en spansk skole.

Udvekslingsstudent i Spanien

Hvis du er vild med Spanien, det spanske sprog, og den spanske kultur, kan du komme tættere på den ved at tage på udveksling i landet. Det er en mulighed for alle, der er mellem 14 og 19 år gamle. Som udvekslingsstudent lærer du sproget og kulturen at kende og får en masse venner i landet. Det gælder både for dine klassekammerater, som du kommer til at gå i skole sammen med, og den værtsfamilie, som du kommer til at bo hos. Det giver dig mange mennesker at besøge, når du kommer tilbage til Spanien på ferie.

Skole i Spanien

Det er en meget anderledes oplevelse at gå i skole i Spanien, frem for at gå i skole i Danmark. Der er langt mere disciplin, og det handler langt mere om, at du sætter dig ned og lytter efter, hvad læreren siger. Du kommer derfor ikke selv til at deltage så meget i undervisningen. Det kommer derfor til at være en oplevelse i sig selv for dig, at du prøver kræfter med det spanske skolesystem.

Du vælger typisk en retning som kan være økonomi, teknologi, humaniora eller naturvidenskab og følger så fag indenfor den retning.

Din værtsfamilie bliver din nye anden familie

Som udvekslingsstuderende kommer du altid til at bo hos en værtsfamilie. Det har to formål: Først og fremmest er det en mulighed for dig for at komme tættere på den spanske kultur og tale spansk hver dag. Dermed kommer du til at blive virkelig god til sproget efter dit ophold.

Derudover bliver familien din støtte i løbet af opholdet. De kan hjælpe dig, hvis der er noget, du ikke forstår, eller hvis du har problemer i skolen. Samtidig kommer du til at lave mange sociale ting sammen med dem. Spanierne er meget familieorienterede. De spiser derfor typisk aftensmad sammen hver dag og laver mange aktiviteter sammen i fritiden.

Studer i Spanien

Hvis du vil vide mere om, hvordan din hverdag kommer til at foregå som udvekslingsstuderende i Spanien, kan du læse mere hos IntoHighschool. Det er en af de organisationer, der sender danske unge til en lang række forskellige byer i Spanien.

Det kan du opleve som udvekslingsstudent i Spanien

Som udvekslingsstudent i Spanien kommer det hele selvfølgelig ikke kun til at handle om skole og din værtsfamilie. Du får også en masse venner, som du kan hygge dig med i din fritid. I kan gå på tapasbar, på stranden eller udforske byen sammen.

Tapasbar i Spanien

Du har også mulighed for at gå til en lang række forskellige former for aktiviteter i din fritid. Det kan være fodbold, der jo er en nationalsport, lige som den er i Danmark. Det kan også være, at du gerne vil lære at danse flamenco. Der findes klubber, hvor du kan dyrke begge dele på forskellige niveauer.

Kort over Spanien