Pedralbes er Barcelonas 5th Avenue

Pedralbes er 5th Avenue i Barcelona. Gaderne er foret med stilfuld moderne lejlighed hjem, 19. århundrede villaer skjules tilbage bag prydformål hegn, og modernista mansions. Den storslåede Palau de Pedralbes og dets brede park blev bygget som en gave fra byen til bedstefar af kong Juan Carlos. I dag er slottet er hjemsted for den keramiske og dekorative Arts Museum. Du vil også finde Finca Guell her, designet af Gaudi for hans mæcen Eusebi Guell. Huset er ikke åbent for offentligheden, men du kan få en glimrende baggrund af modernista gate og porthus, både originaler af Gaudi.

Pedralbes klostret
Pedralbes klostret

Monestir de Pedralbes

For stille i midten af Barcelona, besøge Monestir de Pedralbes, hvor nonner i bekendtgørelsen af St. Clare levede fra 1327 til i dag. Kirken og klosteret er anført i nærheden af en tredelt kloster, hvor du kan besøge de vigtigste værelser: den sovesal, den refectory, den chapterhouse er Abbey, og nonne celler. På væggene i en celle, du finder Ferrer Bassa’s fresko malerier. Den nonner af St. Clare blev kendt for deres kunstneriske arv, og du kan komme væk fra et besøg her ser nonner i et andet lys.

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Museu Nacional d’Art de Catalunya

Museu Nacional d’Art

Den MNAC er meget tæt på her. Den Museu Nacional d’Art de Catalunya er en af de mest populære museer for kunst i Spanien, og dækker over tusind års kunst. Du vil tage en rejse gennem tiden, en tusind år af katalansk kunst fra det 10. århundrede til i dag, og dets samling af romansk og gotisk middelalderlige kunst er umatchede. Du kan finde romansk freskomalerier, malerier fra kirkelige apses rekonstruerede inde i museet, og en del af Thyssen-Bornemisza indsamling, der plejede at være i Monestir de Pedralbes. Nogle af de moderne kunstsamling plejede at være i Museu d’Art Moderne, og inkluderer værker fra Modernisme kunstnere, avantgarde skulpturer og fotografi. Du finder også en omfattende mønt indsamling fra oldtidens Grækenland den.

Palau Reial de Pedralbes
Palau Reial de Pedralbes

Museu de Cerámica

På Palau Reial de Pedralbes, bør du besøge haver inden de kommer ind i Museu de les Arts Decoratives / Museu de Cerámica med deres omfattende beholdning af keramik og dekorativ kunst. Haven en gang hørte til nabokongens Finca Guell. Slottet kom til kong Alfonso XIII i 1920, men blev væltet til Barcelona ti år senere at blive en udstillinger plads til dekorativ kunst. Det har været et museum lige siden med undtagelse af en kort periode, hvor general Franco gjorde det hans hjem i Barcelona. Den Keramiske Museum spænder over et årtusinde af keramik, fra mudejar og metallisk indlæg fra syd til barok og renæssance stykker fra Castilla. Den dekorative kunst museum, i sammenligning, er en smule skuffende. Den fokuserer mere på design end dekoration.

Finca Guell
Finca Guell

Finca Guell

På Finca Guell, kan du se indgangen gaten, en porthus og en stalde designet af Gaudi, men kun fra gaden; Finca Guell er stadig et privat opholdssted. Indgangen Gate kan være den mest fantastiske eksempel på smedejern i verden. Den har et enormt dragen med tungen forlænges, klar til at angribe; dragen er en metafor for en Hercules kæmpede, og porte føre til haven frodig med citrus træer, der repræsenterer haver af Hesperides dragen afskærmes på myte. Bygningerne funktion turrets og hvide vægge indlagt med lyse-farvede fliser. Pavillonen til højre for fast houjses et bibliotek og Research Center helliget Gaudi.

Når du er træt af at se og er klar til at shoppe, så tjek de Pedralbes Centre, en to-etagers arkade, der fokuserer på mode: gade og klub slid af designere, part kjoler ved Puente Aereo, og lys-farvet hoerlaerredsklude af Prada.

Kort over Pedralbes i Barcelona