La Ribera

I årevis har det lille kvarter i La Ribera stagneret. Omkranset af den gamle havn og Parc de la Ciutadella indeholder det endnu mindre kvarter El Born, historisk hjemme hos de handlende, og den gotiske Basilica Santa Maria del Mar, nær som sejlere gang havde deres eget kvarter.

La Ribera i Barcelona
La Ribera

Oplev El Born

El Born er en poleret bid af den gamle by med butikker sælger designer tøj og housewares fra middelalderlige bygninger og workshops. For en dag i en fairyland blandingsanlæg gamle og nye, et shopping udflugt til El født med frokost på en udendørs cafe er ideel.

El Born i Barcelona
Middelalderkvarteret El Born

La Ribera er placeret på tværs af den travle Via Laietana og syd for Calle Princesa. Og den indeholder den nouveau-fin El Born, et renoveret del af Old Town hvor du vil finde designer tøj og pebret housewares udsolgt af bygninger, som engang blev middelalderlige huse og workshops. På Center er Santa Maria del Mar, et smukt gotisk basilika bygget af pensionerede købmænd, der engang boede her i mansions og paladser langs Carrer de Montcada. I dag er disse gamle hjem spille vært til museer ligesom Museu Picasso. Mange af disse huse blev bygget i 1200-tallet og 1300s, og i dag give kvarter næsten en otherworldly følelse af alder.

Museu Picasso
Museu Picasso

En levende arkæologisk udstilling

Nylig, La Llotja, den første børs i Barcelona, blev remodeled, og er en ganske sted at se. I den nordlige del af El Born, de Mercat del Født var engang princippet engrosmarkedet for byen, og i dag er et levende arkæologisk udstille, med gader og hjem udgravet forseglet bag glas gulve og gangbroer, hvor besøgende kan se dem. Og bag Mercat er en dejlig oase, en mand, der sø og bred bladgrøntsager gangbroer gennem flere museer.

Hvad kan man lave i La Ribera?

Den Picasso Museum er et af de primære stopper at gøre i La Ribera. Sammensat af fem store mansions sluttet sammen til at huse den spanske kunstners værker, indeholder den de bedste samling af tidlig Picassos overalt, overlades til byen Barcelona af Picasso’s personlige sekretær. Picasso tilføjes museet bagefter indtil sin egen død. Vandrer værelserne i dette museum vil give dig indsigt i, hvordan Picasso påbegyndt, og hvorfor han likvideres med hans meget avantgarde kunst stil.

Santa Maria del Mar kirken
Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar

For den anden ende af historie, Santa Maria del Mar blev bygget i det 14. århundrede til at tjene sejlere i denne del af byen. Traditionelt søgående mænd venstre modeller af deres skibe ved foden af alteret til at påberåbe sig beskyttelse af Mary. Dag, vil du stadig finde nogle modeller der. Under den spanske borgerkrig, Santa Maria del Mar var brændt ud, og du kan se arrene af skader i sin gotiske interiør.

Nattelivet i La Ribera

Efter at besøge de mange små museer i denne del af byen, skal du gå til pladsen kælenavnet El Born for en aften af fine restauranter, folk ser, og dans. Du har masser af restauranter og natklubber for at vælge fra i denne del af byen.

Hvor man kan bo i La Ribera?

Måske det bedste hotel i området i Hotel Duquesa de Cardona, på seafront promenade med udsigt over marinaen samt gotiske kvarter. Hotellet er i sig selv en historisk 19. århundrede bygning, og et glimrende valg, hvis du gerne din bekvemmeligheder: free internet, roomservice, Babysitter, en stue, en business center, café, restaurant, solarium, swimmingpool og masser af andre ting til at holde dig optaget, eller afslappet.

Ligesom mange Barcelona-hoteller, Gran Hotel Barcino Barcelona tilbyder smuk marmor badeværelser blandt andre bekvemmeligheder. Med stor aircondition, fjernsyn med masser af kanaler, god lydisolering, og en onsite restaurant, morgenbuffet, og snackbar, kan du slappe af her, mens du forberede den næste fase i din tur.

Hotel Regencia Colon Barcelona blev renoveret i 1999, og er meget tæt på katedralen og Ramblas samt Catalunya Square og Harbor. La Carabela, hotellets restaurant, har fremragende Middelhavs køkken, og hotellet har selv rimelig god bekvemmeligheder, selv om det ikke kan matche mange af de bedre hoteller i Barcelona.

Hotel Hesperia Metropol har en varm og indbydende atmosfære. Det blev også renoveret for nylig, i 2001, og ligger bekvemt at næsten alt i La Ribera.

Spisesteder i La Ribera

Blandt alle de vidunderlige restauranter i La Ribera, bør du ikke gå glip Espai Sucre, hvor de fokuserer på skønne desserter. Det er bittesmå, siddepladskapacitet kun 30, og du vil finde lækkerier gerne ingefær couscous med græskar og grillet stingray. Salater af grønt æble matchsticked og kronet med terninger af kryddersaucer mælk budding med peppery karamel, kaffir lime og citron ostemasse, en linje af Toffee. Suppe af Litchi, selleri, æble – og eukalyptus. Du kan tilfredsstille din søde tand og få et stort måltid alle på samme tid. For mindre eksotiske billetpris overveje vanille fløde med kaffe sorbet og karamelliseret banan.

Se Portes er enorm, men altid spækket med lokalbefolkningen og turister fra hele verden, hvilket giver en international luft, hvad der ellers ville være en forholdsvis almindelig restaurant. Gastronomes bør springe Se Portes, men dem, der elsker at se folk skal gå mindst en gang.

Kort over La Ribera i Barcelona