Få råd til ferien

Costa del Sol er ubetinget et af de dejligste områder i Spanien. Tag flyvemaskinen fra Danmark og bed piloten om at sætte dig og de andre passagerer af i byen Malaga. Det er en skøn by med masser af attraktioner, blandt andet det inspirerende Picasso Museum.

Nerja stranden på Costa del Sol i Spanien

Lej herefter en bil hos et af de mange udlejningsselskaber. Vi har udelukkende gode erfaringer med Helle Hollis, som oven i købet byder på dansk personale. De henter dig ved lufthavnen i en shuttlebus og kører dig til bureauet. Her udfylder du få papirer, betaler og får udleveret nøglerne. Når bilen skal afleveres, er er bureauet åbent, idet Helle Hollis kører med døgnbemanding. Du afleverer bilen, de aflæser benzinmåleren, og tjekker at bilen er i god stand. Herefter kører shuttlebussen dig til lufthavnen, og cirka 3,5 timer senere er du hjemme i Danmark. Det bliver næsten ikke nemmere.

Billeje i Spanien

Mens du er på kysten kan du køre sydpå mod Gibraltar eller du kan køre nordpå. Vi valgte at køre nordpå. Her havde vi en rigtig dejlig uge i Almuñecar med afstikkere til smukke steder. Byen Nerja er charmerende, og det samme kan roligt siges om Salobreña. Nyd livet på den spanske solkyst og lad dig blive forkælet af de rare spanske tjenere. Nyd et glas vin, øl eller sodavand og bemærk at du altid får serveret gratis tapas til. Dette er et levn fra gamle dage, hvor krigsherrerne ikke ønskede at soldaterne skulle drikke sig fulde og blive syge. Uden mad i maven går det ikke.

Salobreña i Spanien

Har du styr på din opsparing?

En ting er at leve livet i sus og dus, men der skal også lidt penge til. Mange danskere vælger at rejse til Costa del Sol og bosætter sig dér i den tredje alder. Der skeles til efterlønnen og man tæller på fingrene: bliver der råd til at rejse derned og bosætte sig? Er der penge på kontoen? Det kan være at du har samme plan: at rejse et sted hen, når du går på efterløn eller pension? Så kan det være en god ide allerede nu at spejde hen på din opsparing: hvordan er situationen om x antal år, når det er din tur til at leve et aktivt seniorliv?

Den tredie alder på Costa del Sol i Spanien

Der findes et hav af opsparingsregler, pensionsregler og krav til hvor meget du kan lægge til side om måneden. Heldigvis findes der rådgivere, der kan hjælpe dig med det forkromede overblik. Tag en snak med din bank eller anvend en af de uvildige økonomi rådgivere, som også står klar til at få så meget ud af dine penge som muligt.

Uanset hvad ønsker vi dig alt det bedste, og husk at det er nu du skal leve, så få så meget ud af din tid som muligt. Hasta la vista.