Dans, sang og flamenco

De Flamenco er en af de mest traditionelle kunstneriske udtryksformer former for Spanien. Flamenco er sammensat af tre vigtigste aspekter: dansen eller Baile, den sang eller canto, og guitar playing kaldes tocar la guitarra. Typiske Flamenco ville kombinere disse tre aspekter i en enestående udtryk, der ikke kunne findes på ethvert andet sted i verden i lige måde.

Flamenco-dansere i Spanien

Opfundet af sigøjnere

Oprindelsen af Flamenco er stærkt knyttet til sigøjnere og at den spanske region Andalusien. Sigøjnere, anses for at være blandt de første i landet, der i at spille, danse og synge Flamenco, og Andaluces, folk fra Andalucía, har haft en vigtig rolle i dets oprindelse og udvikling såvel. Ud over dem, Flamenco har modtaget flere andre påvirkninger, og dets oprindelse kan ikke spores tilbage til en unik stedet.

Det XIX århundrede var en af de vigtigste inden for historie Flamenco. I løbet af dette århundrede, og navnlig i de sidste årtier, denne dans begyndte at tage den endelige udformning det ville have, og efter som det kendes i dag. I løbet af denne époque, Flamenco begyndte at blive sang, dansede og spillede på caféer, der i givet fald ville blive en meget populær art udtryk form og ville holde, der finder sted i caféer omkring alle Spanien i fremtiden gange.

I de første årtier af det XX århundrede, nogle Flamenco udtryk erhvervede et par nye egenskaber, f.eks modtager påvirkninger fra Sydamerika, såsom fandangos og Cantos de ida y vuelta. Nogle Flamenco udtryksformers stadig vil bevare deres oprindelige karakteristika, og stadig kunne konstateres, da de var i deres første årti. Et eksempel på den mest traditionelle Flamenco ville være en typisk cante jondo eller en opera flamenca.

Spansk flamenco-danserinde

I anden halvdel af XX århundrede, Flamenco begyndt at blive spredt i hele Spanien, samt at blive langt mere kendt i hele verden. Da disse år om, Flamenco ville ikke blot være dansede, singed, og spillede i den lokale og typiske tablados, men mange andre steder også, at blive en vigtig egenskab ved den spanske kultur og en af de vigtigste aspekter af det igennem, som dette land er kendt i hele verden.