OplevBarcelona.dk - Din rejseguide til Barcelona
Hold ferie i Baskerlandet i Spanien

Baskerlandet

Bilbao
Bilbao blev grundlagt på shipping af jern, et sted i forhistorie. Dag, det er hovedstaden i Biscay provincia, og den største by i Baskerlandet. På mange måder er det en uinteressant by, er det stærkt industrialiserede og temmelig grå. Men det er også hjemsted for Guggenheim Museum, et bizart formede bygning ligner ikke så meget som et faldet stak bokse. Hjertet af byen er spækket med skyskrabere, og næsten en halv million mennesker lever her.

Fuenterrabia
Med trappe-intensiveres hustage og græsningsarealer på forskellige niveauer på det rullende foden af Pyrennies, den baskiske landskabet nær Fuenterrabia eller Hondarribia som det er almindeligt kendt nu, minder italienske landsbyer nær Alperne. Men det baskiske landskab har sin egen hårdt smuk karakter. De folk her er voldsomt individualistisk, og ikke tager sig godt til at blive slået sammen med det spanske.

Guernica y Luno
Beliggende lige nordøst for Bilbao, Guernica er midt i Baskerlandet og den baskiske hjerte. Under træ Guernica nær Møde House, råd Viscaya mødtes for afvikling af forsvarsforbeholdet politikker og accept af royal chartere. Og under disse filialer Guernican krigere førte agitation for baskisk selvstændighed i 1932. I 1937, byen blev kraftigt bombarderet af den spanske regering hævdede, tyske fly, men baskerne har altid ment, det var den spanske regering, der gjorde det. Omdrejningspunktet i Guernica er oprør og lidenskab.

San Sebastian
I 1845, dronning Isabella II gjort San Sebastian et populært feriested, hvor hun tilbragte sommeren der, og senere gjorde det til sommer ophold i den kongelige domstol. Dens popularitet ikke svinder ind med åbningen af det casino i 1887, og det var en populær Skjult for europæisk artistocrats under Verdenskrig I. Med brede strande, blåt hav, og høje grønne bjerge hele vejen rundt, er det ikke så mærkeligt, at de Haut Monde har fundet San Sebastian en bewitching sted.

Vitoria
Vitoria, 45 miles syd for Bilbao, er hovedstaden i Alava-provinsen i den baskiske region, men blev grundlagt som Gasteiz af en Visigoth konge, Leovigild i fejringen af en baskisk nederlag. Ligesom mange byer fra middelalderen, det står på en bakke. Katedralen i Santa Maria, først afsluttet i 1180 AD og ombygget i 1300s, stiger højt over byen fra dens aborre på toppen af bakken. Det er i nærheden af denne katedral, at du kan finde den ældre del af byen.